Premier League víta ďalšieho postupujúceho. Ipswich je späť po viac ako dvoch dekádach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premier League víta ďalšieho postupujúceho. Ipswich je späť po viac ako dvoch dekádach

Futbalisti Ipswichu vytiahli svoj klub medzi smotánku.
Futbalisti Ipswichu vytiahli svoj klub medzi smotánku.Profimedia
Druhá anglická futbalová súťaž sľubovala pred posledným kolom základnej časti ešte pomerne slušnú drámu, tá sa napokon nekonala. Okrem vzájomnej výmeny pozícií medzi West Bromom a Norwichom nedošlo z hľadiska postupu či záchrany k žiadnej markantnej zmene. Priamy prienik do Premier League oslavuje Ipswich, ktorý si najvyššiu ligu zahrá po 22 rokoch.

Ipswich - Huddersfield 2:0

Ipswichu pred záverom základnej časti došiel dych, čo sa podpísalo pod prehru a tri remízy v rade. Prenasledovateľ z Leedsu to však nevyužil, mužstvo s prezývkou The Tractor Boys si navyše výrazne pomohlo výhrou v 45. kole na pôde Coventry.

Pred stretom s predposledným Hudderfieldom tak domáci vedeli, že na istotu postupu medzi anglickú elitu im stačí nerozhodný výsledok. Nič však nechceli nechať na náhodu, po zásahoch Burnsa a Hutchinsona i čistom konte českého gólmana Hladkého zvíťazili a spolu s Leicestrom mieria o ligové poschodie vyššie. 

Spomínaný brankár spoza rieky Morava v 90. minúte ešte na pár chvíľ prepustil svoje miesto mladšiemu kolegovi Waltonovi. Leedsu tak ostala tretia priečka a účasť v barážových súbojoch.

West Brom sa pred 46. kolom nachádzal na priečke číslo šesť, ktorá je poslednou z radu miesteniek zaručujúcich play-off o Premier League. Po troch prehrách v rade predviedli The Baggies oveľa lepší výkon, zdolali Preston a po nezdare Norwichu došlo k výmene tabuľkových pozícií.

Na opačnom póle živil nádej na záchranu Birmingham, okrem svojho víťazstva však potreboval aj zaváhanie Plymouthu, Sheffieldu Wednesday alebo Blackburnu, no nestalo sa. Mužstvá bojujúce o udržanie svoje vystúpenia zvládli za tri body.

Čierny Peter tak ostal v rukách Birminghamu, ktorý spolu s Huddersfieldom a Rotherhamom vypadáva. V play-off sa o posledné voľné postupové miesto do najvyššej súťaže pobijú Leeds, Southampton, West Brom a Norwich.

Konečná tabuľka základnej časti Championship.
Konečná tabuľka základnej časti Championship.Flashscore