Girona v Copa del Rey postupuje do štvrťfinále, Real Sociedad vyradil finalistu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Girona v Copa del Rey postupuje do štvrťfinále, Real Sociedad vyradil finalistu
Aktualizované
Real Sociedad vyradil finalistu z Osasuny.
Real Sociedad vyradil finalistu z Osasuny.Profimedia
Futbalisti Realu Sociedad vyhrali v osemfinálovom zápase Copa del Rey na ihrisku Osasuny a postúpili do štvrťfinále. Finalista z Pamplony tak v súťaži končí. Ďalej ide aj Girona, ktorá zdolala Rayo.

Valencia - Celta Vigo 1:3

Valencia nevyužila domáce prostredie a končí. Dvakrát sa presadil Douvikas, čím rozhodol stretnutie. Grécky útočník sa presadil dva razy v troch stretnutiach Copa del Rey po sebe, takže spoločne s Villalibrem z Bilbaa je najlepším strelcom súťaže. Prvýkrát v drese Celty Vigo dokázal de la Torre v jednom stretnutí zaknihoval ako gól, tak aj asistenciu. Američan skóroval len druhý raz od začiatku minulej sezóny. Celta vyradila súpera z najvyššej súťaže len druhýkrát od roku 2003.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Osasuna - Real Sociedad 0:2

Osasuna ako finalista minulého ročníka Copa del Rey tentoraz končí už v osemfinále. Výrazne sa pod to podpísala červená karta Catenu z 56. minúty, pretože po jeho faule premenil pokutový kop útočník Mikel Oyarzabal a postaral sa o víťazný gól stretnutia. V nadstavení pridal poistku Merino. Real Sociedad vyhral aj štvrtý zápas tohto ročníka pohárovej súťaže. Zakaždým to bolo vonku a navyše ešte neinkasoval. Keď naposledy baskický tím udržal štyri čisté kontá po sebe, tak celú súťaž nakoniec vyhral (1987).

Girona - Rayo Vallecano 3:1

Girona výbornú formu z La Ligy potvrdzuje aj v Copa del Rey, kde postupuje medzi osem najlepších tímov, s čím až tak veľa práce nemala. Podaril sa jej hlavne úvod duelu, keďže do 26. minúty strelila tri góly. O dva sa postaral Stuani, dve asistencie pridal Portu a raz sa presadil aj Blind. Nteka síce znížil, lenže to bolo zo strany Raya všetko. Osemfinále skompletizujú štvrtkové zápasy Barcelony a Atlética proti Realu Madrid.