Sezóna snov. Potrebujem viac času na pochopenie, hlási Xabi Alonso po double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna snov. Potrebujem viac času na pochopenie, hlási Xabi Alonso po double

Alonso sa raduje zo svojej druhej trofeje v aktuálnom ročníku v pozícii hlavného trénera.
Alonso sa raduje zo svojej druhej trofeje v aktuálnom ročníku v pozícii hlavného trénera.Reuters
Tréner Bayeru Leverkusen Xabi Alonso (42) povedal, že potrebuje trochu viac času, aby pochopil klubovú "sezónu snov" po tom, čo v sobotu večer zdvihol nad hlavu so svojimi hráčmi aj Nemecký pohár a získal double. Farmaceuti sa stali len piatym celkom z Nemecka, ktorému sa podarilo ovládnuť obe domáce súťaže.

Kaiserslautern - Leverkusen 0:1

Stredopoliar Granit Xhaka strelil jediný gól pri víťazstve 1:0 nad druholigovým Kaiserslauternom, pričom Leverkusen hral viac ako polovicu zápasu s desiatimi mužmi. V 44. minúte sa predčasne pod sprchy porúčal po druhej žltej karte obranca Kossounou.

Alonsova prvá kompletná sezóna na najvyššej úrovni sa skončila ziskom double. Mužstvo ovládlo premiérovo v histórii Bundesligu a ako čerešničku na povestnej torte pridalo do zbierky aj Nemecký pohár. O svoju neporaziteľnosť prišlo po 51 stretoch vo finále Európskej ligy. Celkovo tak v 53 zápasoch Leverkusen prehral iba raz.

Jediná porážka, azda jedna z najťažších, prišla v stredu v Dubline proti talianskej Atalante, ale Alonsovi zverenci sa dokázali rýchlo odraziť od dna a vrátiť na víťaznú vlnu.

"Potrebujem trochu viac času, aby som to pochopil. Bola to sezóna snov. To, že tu môžeme oslavovať, je neuveriteľné - musíme si to užiť," zdôraznil Španiel pre nemeckú televíziu ARD.

Tréner, ktorý v uplynulom ročníku odmietol, podľa viacerých informácií údajný záujem Liverpoolu, Bayernu Mníchov či Realu Madrid, si mohol vychutnať mohutné skandovanie svojho mena rozvášeným davom fanúšikov. "Samozrejme, že som šťastný, ale hrdý som najmä na hráčov. Double je úplne zaslúžené," nadviazal.

Leverkusen sa pripojil k Bayernu, Dortmundu, Brémam a Kolínu ako klubom, ktoré získali nemecké double. Alonso, ktorý ako hráč dvakrát vyhral Ligu majstrov, sa s farmaceutmi vráti do milionárskej súťaže v budúcom ročníku, keď sa finále uskutoční v mníchovskej Allianz Arene. "Nemyslím na budúcu sezónu," zasmial sa 42-ročný Španiel.

"Dovolenka, dovolenka. Možno o týždeň začnem myslieť na ďalší ročník, ale toto si ideme užiť a osláviť," uzavrel rozhovor. Leverkusen má na nedeľu naplánovaný oslavný sprievod mestom.