Feyenoord oficiálne potvrdil predĺženie zmluvy s Hanckom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Feyenoord oficiálne potvrdil predĺženie zmluvy s Hanckom
Aktualizované
Hancko pri podpise kontraktu do roku 2028.
Hancko pri podpise kontraktu do roku 2028.FB: Feyenoord Rotterdam
Už v decembri Flashscore Správy informovali o predĺžení kontraktu dvadsaťšesťročného Dávida Hancka s Feyenoordom. Vedenie aktuálne druhého celku holandskej Eredivisie však až vo štvrtok, na deň presne po dvoch mesiacoch, oficiálne dohodu do roku 2028 spečatilo podpisom slovenského futbalistu.

Rodák z Prievidze prestúpil do Holandska z pražskej Sparty. Okamžite po svojom príchode ho tréner Arne Slot zaradil do základnej zostavy. Dávid Hancko odvtedy patrí k defenzívnym pilierom Feyenoordu Rotterdam

"Vždy som hrdý, keď nosím dres Feyenoordu a môžem nastupovať na skvelom štadióne De Kuip pred vášnivými fanúšikmi. Podpísať zmuvu na dlhšie obdobie bolo preto jednoduché rozhodnutie," prezradil Hancko pred časom pre klubový web. 

Hneď vo svojom debutovom ročníku sa podieľal výraznými výkonmi na majstrovskom titule. Na konci ročníka si prevzal ocenenie pre najlepšieho hráča Eredivisie. Celkovo má na konte už 75 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal osem asistencií. Tú poslednú zaznamenal pri stredajšom postupe do pohárového semifinále cez Alkmaar (2:0).

"Môj prvý majstrovský rok vo Feyenoorde bol veľmi špeciálny. V Rotterdame sa cítim ako doma. Teším sa, čo prinesie budúcnosť. Som presvedčený, že je pred nami ešte veľmi veľa pozitívnych momentov. Samozrejme, že chcem byť ich súčasťou aj naďalej," doplnil Dávid Hancko. 

Hancko s rodinkou pri podpise kontraktu.
Hancko s rodinkou pri podpise kontraktu.FB: Feyenoord Rotterdam

Nielen v Holandsku, ale aj v reprezentácii patrí 26-ročný ľavák ku kľúčovým postavám. Aj on sa podpísal pod postup na tohtoročné EURO v Nemecku.