Mohol skórovať do prázdnej brány, na gól sa neulakomil. Sauer v Eredivisie s asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mohol skórovať do prázdnej brány, na gól sa neulakomil. Sauer v Eredivisie s asistenciou
Sauer (vpravo) patrí medzi najväčšie talenty v holandskej Eredivisie.
Sauer (vpravo) patrí medzi najväčšie talenty v holandskej Eredivisie.Profimedia
Stále iba sedemnásťročný slovenský futbalista Leo Sauer sa asistenciou podieľal na domácom triumfe Feyenoordu v 15. kole holandskej Eredivisie proti Volendamu.

Feyenoord - Volendam 3:1

Napriek tomu, že Sauer prišiel do hry až v 66. minúte, mal piate najlepšie hodnotenie podľa Flashscore so známkou 7,4. V piatej minúte nadstaveného času, keď domáci viedli 2:1, otváral 17-ročný mládežnícky reprezentant kontru a z polovice ihriska mohol skúsiť šťastie do prázdnej brány. Nestalo sa tak, keďže nezištne prihral do lepšej pozície voľnému Igorovi Paixaovi, ktorý bez problémov skóroval.

Pre ľavého krídelníka išlo o druhú asistenciu v prebiehajúcej sezóne v siedmom zápase, na konte má aj jeden gól. Pri počte 185 odohraných minút (bez počítania nadstavených časov) sa rysuje zaujímavá štatistika. Sauer má prsty v presných zásahoch v prepočte každých 62 minút.

Feyenoord si v tabuľke Eredivisie poistil druhé miesto s 35 bodmi o päť bodov pred dvojicou Alkmaar - Twente, ktorá však má k dobru jeden duel. V zostave obhajcu titulu nemohol chýbať ani Dávid Hancko, ktorý už tradične na ľavom stopérskom poste odohral kompletnú minutáž. O tom, že 25-ročný stredný obranca patrí medzi najvyťaženejších mužov v Európe, čítajte v ďalšom článku.

Hancko medzi elitou Európy. V roku 2023 odohral druhý najvyšší počet minút