Nezabudnuteľný debut v Eredivisie. Sauer krásnym gólom v nadstavení zachránil Feyenoord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezabudnuteľný debut v Eredivisie. Sauer krásnym gólom v nadstavení zachránil Feyenoord

Aktualizované
Sauer strelil gól hneď pri svojom debute medzi seniormi v drese Feyenoordu.
Sauer strelil gól hneď pri svojom debute medzi seniormi v drese Feyenoordu.Profimedia
Slovenský futbalista Leo Sauer (17) zažil v nedeľu súťažný debut v prvom tíme Feyenoordu a počas nadstaveného času gólom vyrovnal na 2:2.

Domáci mali veľmi dobrý vstup do stretnutia, pretože skóre otvoril kanadský útočník Charles-Andreas Brym, ktorý krátko po zmene strán pridal druhý gól. Znížiť sa síce podarilo Mintehovi, jeho presný zásah nakoniec pre ofsajd neplatil. Regulárny gól vsietil až tesne pred koncom riadneho hracieho času Santiago Giménez.

Leo Sauer prišiel na ihrisko v 46. minúte, keď vymenil nevýrazného Jahanbakša a odohral teda celý kompletný druhý polčas. V prvej minúte nadstavenia sa po centri sprava lopta odrazila priamo na jeho pravačku, ostal v boxe osamotený a z prvej namieril volejom nechytateľne pod brvno.

Okamžite sa k nemu pribehol tešiť aj Dávid Hancko, ktorý opäť nastúpil v základnej zostave a na ihrisku strávil kompletnú minutáž. Feyenoord však aj v druhom kole iba remizoval a dva body nie sú štart ročníka, aký by si úradujúci majster Holandska predstavoval.

"Splnil sa mi sen, ale mám aj zmiešané pocity. Chceli sme vyhrať. Naozaj si cením, že som dostal šancu a ukázal dobré veci," povedal Sauer pre ESPN. V tíme mu pomáha hlavne krajan Hancko. "Je môj mentor, hovorí rovnakým jazykom a veľmi mi pomáha. Bol prvý, čo za mnou prišiel a povedal mi, čo mám na ihrisku robiť a aby som si veril. Radoval sa z gólu, ktorý som dal. Som si istý, že keď budeme ďalej tvrdo pracovať, výhry prídu," citoval ho portál 1908.nl.

Hancko po premiérovom zásahu gratuluje Sauerovi
Hancko po premiérovom zásahu gratuluje SaueroviProfimedia

Sparta - Feyenoord 2:2

Prvýkrát sa Sauer dostal do zápasovej nominácie Feyenoordu v domácom Superpohári a následne bol na lavičke počas úvodného kola, ale vtedy ešte do hry nezasiahol. Veľmi dobre sa javil počas prípravy, v ktorej nastúpil do všetkých šiestich stretnutí.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore