Albánsko a Dánsko postupujú na EURO, koncert Talianska, Česko si rozdelilo body s Poľskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Albánsko a Dánsko postupujú na EURO, koncert Talianska, Česko si rozdelilo body s Poľskom

Aktualizované
Albánci si zahrajú na ME.
Albánci si zahrajú na ME.Profimedia
Futbalisti Albánska postupujú ako prví z "českej" skupiny na budúcoročné ME. Účasť na finálovom turnaji im zabezpečila remíza s Moldavskom v 9. kole kvalifikácie. V Nemecku si po výhre nad Slovincami zahrajú aj Dáni. Taliansko rozstrieľalo Severné Macedónsko a v boji o postup vyzve Ukrajinu.

Skupina H

Kazachstan - San Maríno 3:1

Domáci si na svojom trávniku splnili povinnosť a po trojbodovom zápise stále majú nádej na historický postup na EURO. Kľúčovú výhru vystrelil parádnymi ranami v oboch polčasoch Islam Chesnokov, pre ktorého sa jednalo o vôbec prvé góly v najcennejšom drese. Kazaši tak stiahli stratu na vedúcu dvojicu Slovinsko - Dánsko pred ich vzájomným večerným súbojom na bod.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Fínsko - Severné Írsko 4:0

Fíni prelomili sériu prehier. Ich úspech sa zrodil v 42. minúte, keď Joel Pohjanpalo premenil pokutový kop, čím zaznamenal svoj 15. reprezentačný gól. Ostrovný tím si naopak odviezol už siedmu prehru z deviatich duelov, pričom hostia okrem zápasov so San Marínom nedokázali získať jediný bod.

Dánsko - Slovinsko 2:1

Dáni oslavujú svoju jubilejnú 10. účasť na ME. V stretnutí hranom pred fantastickou diváckou kulisou skóroval ako prvý Joakim Maehle, hostia však dokázali odpovedať po polhodine hry. Severania sa ale nakoniec dočkali vytúženej odmeny, hrdinom sa stal Thomas Delaney. Slovinci ešte smútiť nemusia, čaká ich duel s Kazachstanom o druhé postupové miesto.

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore

Skupina E

Moldavsko - Albánsko 1:1

Albánci po remíze definitívne potvrdili svoju účasť na ME. Hostí poslal v prvom dejstve do vedenia z pokutového kopu Sokol Cikalleshi. Domáci dokázali odpovedať pár minút pred koncom duelu zásluhou Vladyslava Babogloa. "Orli" aj napriek ľahkému zaváhaniu neprehrali už v siedmom stretnutí v rade a v kvalifikácii inkasovali iba štvrtý gól. Hneď sedem členov základnej zostavy hostí pôsobí v talianskej Serii A.

Poľsko - Česko 1:1

Futbalisti Česka remizovali na pôde Poľska a svojmu súperovi tak definitívne zabránili postúpiť na ich úkor, pričom sa udržali na druhom mieste skupiny. Prekvapivá zostava, ktorú vybral kritizovaný tréner Jaroslav Šilhavý, pricestovala do Varšavy s cieľom neprehrať, čo sa po zásahu Jakuba Piotrowského začalo komplikovať. Ako správny kapitán však po zmene strán vyrovnal Tomáš Souček. V poslednom kvalifikačnom zápase s Moldavskom tak bude Čechom stačiť na postup aj remíza.

Česko má postup vo vlastných rukách.
Česko má postup vo vlastných rukách.Flashscore

Skupina C

Anglicko - Malta 2:0 

"Three Lions" majú účasť na ME istú, hoci do zápasu s posledným tímom skupiny nasadili veľmi silnú zostavu, ktorá príliš neoslnila. "Albionu" už v 8. minúte pomohol vlastný gól Enrica Pepeho, na ktorého po zmene strán nadviazal aj tradičný kanonier Harry Kane. Angličania tak ostali aj naďalej neporazení, pričom body stratili len v stretnutí s Ukrajinou.

Taliansko - Severné Macedónsko 5:2

Taliani na svojho súpera vleteli už od úvodných sekúnd a v prvom polčase strelili až tri góly. V 40. minúte zlyhal Jorginho, ktorý opäť nepremenil pokutový kop. Po zmene strán poľavili a súper dvomi zásahmi duel zdramatizoval. Na dve rany Federica Chiesu, ktorý sa stal mužom zápasu, nadviazal v druhom dejstve "poistkou" Giacomo Raspadori. "Squadra azzurra" tak ukončila trápenie proti "červeným levom", s ktorými trikrát v rade nevyhrala, pričom raz ju to stálo účasť na MS. Úradujúci majstri Európy budú hrať o postup v poslednom kole s Ukrajinou, stačiť im bude aj remíza.

Situácia v skupine C pred posledným kolom.
Situácia v skupine C pred posledným kolom.Flashscore