Anglicko na úvod kvalifikácie porazilo Taliansko, dva góly Ronalda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko na úvod kvalifikácie porazilo Taliansko, dva góly Ronalda

Aktualizované
Ronaldo strelil dva góly a jeho Portugalsko potvrdilo úlohu favorita.
Ronaldo strelil dva góly a jeho Portugalsko potvrdilo úlohu favorita.TASR
Začiatok kvalifikácie o EURO 2024 priniesol v ťaháku štvrtkového programu výhru Anglicka v Taliansku. Pozície favoritov potvrdili aj Portugalci, Dáni či Bosna.

C-skupina

Taliansko - Anglicko 1:2 (0:2)

Góly: 56. Retegui - 13. Rice, 44. Kane (pen.), ČK: 80. Shaw (Anglicko)

Najväčšiu pozornosť pútalo vo štvrtok rozhodne toto stretnutie. Anglicko získalo tri dôležité body, pričom rozhodlo už v prvom dejstve. Rice otvoril skóre, z pokutového kopu ho zvýšil Kane. Po zmene strán síce Retegui znížil, krátko pred koncom ešte videl červenú kartu Shaw, ale na vyrovnanie to Talianom nestačilo.

Severné Macedónsko - Malta 2:1 (0:0)

Góly: 66. Elmas, 72. Čurlinov - 86. Yankam

H-skupina

Kazachstan - Slovinsko 1:2 (1:0)

Góly: 24. Samorodov - 47. Brekalo, 78. Vipotnik

Slovinci v Astane prehrávali krátko po dvadsiatej minúte, keď skóre otvoril domáci Samorodov. Kazachstan ale svoj náskok udržať nedokázal. Po zmene strán prišiel obrat. Brekalo sa dostal na trávnik už v piatej minúte, keď striedal zraneného Blažiča a v 47. vyrovnal. Presadil sa hlavou na prvej žrdi po rohovom kope. Dôležité víťazstvo zariadil v 78. minúte Vipotnik, ktorý zakončil dlhú loptu za obranu.

San Maríno - Severné Írsko 0:2 (0:1)

Góly: 24., 55. Charles

Dánsko - Fínsko 3:1 (1:0)

Góly: 21., 82., 90+3. Höjlund - 53. Antman

Hrdinom Dánska sa stal Höjlund, ktorý zaknihoval hetrik. Na jeho úvodný zásah síce ešte odpovedal Antman, ale v závere potvrdilo Dánsko zaslúžené víťazstvo, pretože prakticky celý čas bolo aktívnejším tímom.

J-skupina

Portugalsko - Lichtenštajnsko 4:0 (1:0)

Góly: 51., 63. Ronaldo (prvý z pen.), 8. Cancelo, 47. B. Silva

Cristiano Ronaldo sa stal celosvetovým rekordérom v počte štartov za národný tím. Vo štvrtkovom domácom súboji kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku nastúpil na 197. zápas v reprezentácii, čím sa v historickom rebríčku odpútal od Kuvajťana Badera Al-Mutawu. Tento duel okorenil dvomi gólmi a Portugalsko vyhralo hladko 4:0.

Bosna a Hercegovina - Island 3:0 (2:0)

Góly: 14., 40. Krunič, 63. Dedič

Bosna začala aktívnejšie a zaslúžene sa dostala do vedenia. Krunič strelil hneď dva góly, pričom tretí pridal Dedič. Island síce mal svoje príležitosti hlavne v závere, no čisté konto Šehičovi hostia nezobrali.