Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Jong si EURO nezahrá, Holandsko oznámilo jeho náhradu. Do akcie nezasiahne ani Koopmeiners

Aktualizované
Frenkie de Jong do Nemecka nepocestuje.
Frenkie de Jong do Nemecka nepocestuje.Profimedia
Holandská reprezentácia nemôže počas majstrovstiev Európy v Nemecku, ktoré sa začínajú v piatok 14. júna, počítať so stredopoliarom Frenkiem de Jongom (27). Hráč FC Barcelona síce v uplynulých dňoch trénoval a tréner Ronald Koeman (61) mal veľké nádeje na jeho včasné zotavenie sa zo zranenia členka, napokon však k dispozícii nebude.

Oranjes odstúpenie De Jonga nepochybne na šampionáte pocítia. "Sme s tebou, Frenkie," stojí v stanovisku holandského tímu na sociálnej sieti X. Hviezda Barcelony predtým povedala, že je ochotná podstúpiť "určité riziko“, aby mohla hrať na Eure, ale teraz sa rozhodlo, že jednoducho nie je pripravená. De Jong pauzoval od aprílového súboja s Realom Madrid, ktorý jeho tím prehral 2:3.

Náhradou sa stal obranca Ian Maatsen z Borussie Dortmund, bude tak súčasťou holandskej futbalovej reprezentácie na ME v Nemecku. Uplynulú jar strávil na hosťovaní z Chelsea. Prežil pritom veľmi silné obdobie, ktoré korunoval účasťou vo finále Ligy majstrov.

V ten istý večer navyše prišla správa, že zranenie utrpel aj ďalší stredopoliar Teun Koopmeiners. Počas rozcvičky na priateľský zápas proti Islandu (4:0) si chytil slabiny a musel prenechať svoje miesto v základnej zostave hráčovi PSV Jerdymu Schoutenovi. Koopmeiners na ME nepocestuje a podľa informácie agentúry AFP ho nenahradí nikto, holandská súpiska tak bude pozostávať z 25 hráčov.

Na úvodné stretnutie v skupine D s Poľskom nastúpia Holanďania v nedeľu 16. júna. Ich ďalší súperi budú Francúzi a Rakúšania.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal