Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Giroud ukončil reprezentačnú kariéru, lúči sa ako historicky najlepší strelec Francúzska

Giroud sa v utorok rozlúčil s národným tímom.
Giroud sa v utorok rozlúčil s národným tímom.AFP
Francúzsko prehralo v semifinále majstrovstiev Európy so Španielskom 1:2. Pre Oliviera Girouda to bol posledný reprezentačný zápas. Tridsaťsedemročný kanonier zavesil francúzsky dres na klinec po 137 vystúpeniach, v ktorých strelil 57 gólov, čo je najviac v histórii Les Bleus.

Španielsko - Francúzsko 2:1

Giroud nastúpil v štyroch zo šiestich zápasov Francúzska na majstrovstvách Európy, no vždy len ako náhradník. Celkovo odohral necelú hodinu. Do štatistík sa nezapísal, jeho posledným reprezentačným gólom zostáva víťazný v marcovom priateľskom dueli proti Čile.

Najlepší strelci v reprezentácii Francúzska.
Najlepší strelci v reprezentácii Francúzska.AFP/Opta by Stats Perform

Rodák z Chambéry debutoval v národnom tíme vo veku 25 rokov, napriek tomu sa nezmazateľne zapísal do histórie - s 57 gólmi je najlepším strelcom Francúzska, čím prekonal aj legendárneho Thierryho Henryho (51). Giroud na to potreboval 137 zápasov a v tomto smere je tretí za Hugom Llorisom (145) a Lilianom Thuramom (142), ale Antoine Griezmann (135) sa môže čoskoro posunúť do čela.

Bývalý hráč Montpellieru, Arsenalu a Chelsea, ktorého po pôsobení v AC Miláno čaká angažmán v Los Angeles FC, vyhral pred šiestimi rokmi s Francúzskom majstrovstvá sveta a nebol ďaleko od triumfu na európskom šampionáte, ale Les Bleus prehrali vo finále v roku 2016 s Portugalskom.

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!