Lobotka a Duda nechcú hrať s Islandom na remízu: Musíme sa nastaviť na víťazstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka a Duda nechcú hrať s Islandom na remízu: Musíme sa nastaviť na víťazstvo

Skúsený záložník si chce napraviť chuť.
Skúsený záložník si chce napraviť chuť.TASR
Slovenskí futbalisti potrebujú získať bod, aby si vybojovali účasť na ME 2024. Prvý pokus budú mať vo štvrtok o 20:45 v Bratislave proti Islandu, druhý o tri dni neskôr na pôde Bosny a Hercegoviny. Stanislav Lobotka (28) verí, že Slováci budú oslavovať už po prvom zápase.

Stredopoliar prišiel na reprezentačný zraz v dobrej nálade, hoci jeho klub SSC Neapol podľahol cez víkend Empoli 0:1. Aj preto sa chcel naladiť najmä na štvrtkový zápas v národnom drese Slovenska

"Islanďania sú nepríjemní, mali s nimi starosti aj Portugalci. Prehusťujú stred ihriska. Nemôžeme strácať ľahké lopty, nás to potom bolí, keď beháme bez nej. Musíme dať do toho všetko. Duel môžeme zlomiť aj v poslednej minúte. Musíme držať loptu, možno to nebudeme zo začiatku otvárať, ale musíme byť trpezliví a nájsť medzeru v ten správny čas," povedal Lobotka.

Zverenci Francesca Calzonu sú v skupine J na druhom mieste so 16 bodmi za stopercentným Portugalskom. Na tretie Luxembursko majú náskok päť bodov, na Island o jeden viac. "Naša pozícia nie je jednoduchá, i keď to tak vyzerá. Bod musíme získať, kvalitu na to máme a nemôžeme hrať na remízu. V hlave musíme mať to, že ideme zvíťaziť," dodal hráč Neapola.

Lobotka odohral v nedeľu celý zápas v Serii A, no predtým v Lige majstrov odišiel z ihriska po tom, ako ho v dueli s Unionom Berlín (1:1) nakopol protihráč. Slovenského reprezentanta ošetrili, následne držiac si ruku odkráčal na lavičku a na trávniku ho nahradil Giovanni Simeone: "Súper mi skočil na ruku a trafil mi nerv. Bolo to bolestivé, ale netrafil kosť a bolo to napokon v poriadku."

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore

Ani ďalší slovenský zástupca v Serii A neprežíva so svojím klubom ideálne obdobie. Hellas Verona Ondreja Dudu nezvíťazil už v 10 zápasoch a patrí mu predposledná priečka v tabuľke.

"Trápime sa, ťažko zbierame body, snáď si napravím chuť. Máme asi najlepšiu pozíciu, akú kedy reprezentácia mala. Potrebujeme bod, ale vo štvrtok chceme vyhrať, postúpiť a osláviť to pred našimi fanúšikmi. Progres medzi nami a priaznivcami je určite lepší ako na začiatku kvalifikácie a verím, že ich potešíme," vravel 28-ročný futbalista.

Viacerí reprezentační spoluhráči Dudu sa vyjadrili, že vo štvrtok proti Islandu to bude najmä o psychike. Zdôraznil to aj on sám. "Musíme byť pokojní, za ničím sa nehnať. Verím, že to zvládneme. Rozhodovať bude asi psychika a to viac ako čokoľvek iné. Chceme ísť do toho tak, že ideme vyhrať," vyjadril sa.