Mbappé prekonal Platiniho, Lukaku zas Pelého. Francúzi aj Belgičania s miestenkami na ME

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé prekonal Platiniho, Lukaku zas Pelého. Francúzi aj Belgičania s miestenkami na ME

Aktualizované
Mbappé prekonal Platiniho a mieri za Giroudom.
Mbappé prekonal Platiniho a mieri za Giroudom.TASR
Futbalisti Francúzska a Belgicka si vďaka piatkovým výhram zabezpečili postup na EURO 2024. Rovnako tak postupuje Portugalsko, ktoré zdolalo Slovensko 3:2.

Skupina B

Írsko - Grécko 0:2

Holandsko - Francúzsko 1:2

Francúzi prechádzajú kvalifikáciou bez prehry. Síce inkasovali v skupine prvý gól, ale vďaka výhre na pôde silného súpera si zaistili postup na EURO. Na prvom mieste tabuľky majú plný počet osemnástich bodov s aktívnym skóre 13:1. Dvakrát sa presadil Kylian Mbappé, ktorý zvýšil počet zásahov v národnom tíme na 42, čím preskočil Michela Platiniho (41) a je štvrtý v tabuľke strelcov. Pred ním sú už len Griezmann (44), Henry (51) a Giroud (54). Domáci záložník Quilindschy Hartman debutoval v národnom tíme a hneď nastúpil v základe, navyše strelil gól, lenže ten stačil v závere iba na zdramatizovanie.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Skupina F

Estónsko - Azerbajdžan 0:2

Rakúsko - Belgicko 2:3

Belgicko má po výhre v Rakúsku istotu postupu na ME. V dôležitom súboji rozhodol mladý Lukebakio, ktorý prvý gól strelil a na druhý asistoval. Následne sa presadil Lukaku. Ten má na konte už deväť zásahov za národný tím v uplynulých šiestich dueloch a celkovo ich v reprezentácii nazbieral 78. Zlepšil najlepší počin v histórii svojej krajiny a dokonca prekonal zápis Pelého, ktorý v národnom tíme Brazílie skóroval 77-krát. Záver však Rakúsko zdramatizovalo, pretože hosťujúci Onana videl červenú kartu a Laimer so Sabitzerom znížili.

Skupina J

Lichtenštajnsko - Bosna a Hercegovina 0:2

Bosna síce prežíva zlú kvalifikáciu, ale stále má šancu postúpiť, pretože vyhrala na pôde outsidera a v tabuľke má deväť bodov, čo je o štyri menej ako druhé Slovensko. Pre balkánsky tím to bola len tretia výhra, pričom zaznamenal už štyri prehry.

Island - Luxembursko 1:1

Luxembursko odohralo jeden z najdôležitejších zápasov kvalifikačného cyklu a stále môže žiť svoj sen o historickom postupe na EURO, pretože remizovalo na pôde Islandu a v tabuľke má na tretej priečke iba o dva body menej ako druhé Slovensko. 

Portugalsko - Slovensko 3:2

Prečítajte si kompletný súhrn zo zápasu slovenského národného tímu v Portugalsku.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore