Nepoddať sa, lebo nás roztrhajú, vyzýva kapitán Škriniar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepoddať sa, lebo nás roztrhajú, vyzýva kapitán Škriniar

Škriniar je lídrom slovenského výberu.
Škriniar je lídrom slovenského výberu.Profimedia
Úspech slovenskej futbalovej reprezentácie v piatkovom šlágri skupiny J kvalifikácie ME 2024 proti Portugalsku závisí do veľkej miery od nebojácnych výkonov a spoľahlivej defenzívy, ktorej kraľuje kapitán Milan Škriniar (28). Stopér PSG tvrdí, že Slováci sa proti favoritovi nesmú báť hrať futbal a verí, že bodovo neobídu naprázdno.

Škriniar sa po letnom prestupe z Interu dal zdravotne do poriadku a etabloval sa v zostave úradujúceho francúzskeho majstra. V jeho drese odohral v doterajších štyroch ligových dueloch kompletnú minutáž.

"Hlavne som rád, že som zdravotne v poriadku. Prvé zápasy v lige nám nevyšli podľa predstáv, aj keď tréner nás za výkon pochválil. Posledné dva už boli super, dali sme góly a vytvorili sme si aj ďalšie šance. Verím, že to tak bude pokračovať. Chcem pravidelne hrávať a dokazovať fanúšikom, že mám klubu čo dať," uviedol obranca.

Tabuľka skupiny J
Tabuľka skupiny JFlashscore

V PSG má troch portugalských spoluhráčov. Jeden z nich Vitinha mu odkázal, že v Bratislave skóruje, v čom sa mu Škriniar bude snažiť zabrániť.

"Odviedli sme doteraz v kvalifikácii kus vynikajúcej roboty a sme druhí v tabuľke, vďaka čomu hráme s Portugalskom o prvé miesto. Tento zápas môže veľa ukázať do ďalších bojov," povedal líder Slovákov na stretnutí so zástupcami médií v Senci a dodal:

"Verím, že to zvládneme a uchmatneme nejaký bod. Dali by sme tým jasný signál, že sme pripravení hrať aj proti takýmto reprezentáciám. Musíme sa snažiť hrať futbal a nepoddať sa im, lebo nás roztrhajú." 

Portugalci disponujú veľkou silou na každom poste. V ofenzíve sa opierajú o kapitána Cristiana Ronalda, ktorý môže v Bratislave načať tretiu stovku reprezentačných štartov a na konte má rekordných 123 gólov za národný tím.

"Ronalda poznajú všetci, je to neskutočný strelec a ťažko sa proti nemu hrá. Vie dať gól každou časťou tela. Verím, že ho spoločnými silami zastavíme. Majú aj ďalších skvelých hráčov. Je to špeciálny zápas pre nás a pre celé Slovensko, na ktorý sa spolu všetci tešíme. Verím, že ľudia nás budú hnať dopredu a potešíme ich výkonom," dodal Škriniar.