Nominácia Nemecka so šiestimi novými tvárami, vracia sa aj Kroos

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nominácia Nemecka so šiestimi novými tvárami, vracia sa aj Kroos

Kroos si opäť oblečie reprezentačný dres.
Kroos si opäť oblečie reprezentačný dres.Profimedia
Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Julian Nagelsmann (36) nominoval na marcové prípravné zápasy pred ME šesť nováčikov. Jeho tím sa v príprave na šampionát stretne s Francúzskom a Holandskom. Do 26-člennej nominácie sa vrátil po takmer troch rokoch aj Toni Kroos (34). Na domácom turnaji chcú Nemci napraviť dojem z predchádzajúcich troch vrcholových šampionátov.

Medzi nováčikov patrí 19-ročný stredopoliar Aleksandar Pavlovič z Bayernu Mníchov, ktorý zvažoval aj možnosť reprezentovať Srbsko. Spolu s ním si odbijú premiéru traja hráči Stuttgartu – Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt a Deniz Undav. Ich tím je momentálne na treťom mieste v Bundeslige a útočí na najlepší výsledok od sezóny 2008/09. Šesticu nových hráčov doplnili útočník Maximilian Beier z Hoffenheimu a Jan-Niklas Beste, špecialista na priame kopy, ktorý pôsobí v tíme nováčika z Heidenheimu.

Tridsaťštyriročný stredopoliar Kroos z Realu Madrid vo štvrtok uviedol, že prípravné zápasy odohrá na žiadosť Nagelsmanna. Majster sveta z roku 2014 odohral za národný tím 106 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov. Na svoj zatiaľ posledný duel za Nemecko nastúpil na uplynulých ME v roku 2021, keď mužstvo vedené Joachimom Löwom nestačilo v osemfinále na Anglicko (0:2).

Doterajšie výsledky Nemecka.
Doterajšie výsledky Nemecka.Flashscore

Po vynechaní predchádzajúceho asociačného termínu v novembri sa vrátili brankár Manuel Neuer či stredopoliar Jamal Musiala. V najnovšej nominácii naopak chýbajú stredopoliar Leon Goretzka (Bayern) či Mats Hummels (Borussia Dortmund). Leroy Sané je suspendovaný za červenú kartu v novembrovom prípravnom zápase na pôde Rakúska, ktorý vyhrali domáci 2:0.

Stretnutie na pôde Francúzska je na programe 23. marca v Lyone. S Holandskom sa trojnásobní majstri Európy stretnú o tri dni neskôr vo Frankfurte. Nemci majú účasť na nadchádzajúcich ME automatickú ako hostiteľská krajina a namiesto kvalifikácie tak hrajú len prípravné zápasy. V A-skupine nastúpia proti Škótsku, Maďarsku a Švajčiarsku. Šampionát je na programe od 14. júna do 14. júla aj s účasťou slovenskej reprezentácie.

Najbližší program mužstva.
Najbližší program mužstva.Flashscore

Nominácia Nemecka na prípravné zápasy:

Brankári: Oliver Baumann (Hoffenheim), Bernd Leno (Fulham), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Obranca: Waldemar Anton (Stuttgart), Jan-Niklas Beste (Heidenheim), Benjamin Henrichs (Lipsko), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart), David Raum (Lipsko), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Stredopoliari: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovič (obaja Bayern Mníchov), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Útočníci: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Deniz Undav (Stuttgart)