Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovské víťazstvo, hodnotí Dúbravka. Plnili sme pokyny trénera, doplnil strelec Schranz

Martin Dúbravka si udržal prvé čisté konto na Eure 2024.
Martin Dúbravka si udržal prvé čisté konto na Eure 2024.Profimedia
Skvelý tímový výkon. Aj tak by sa dali v skratke zhodnotiť prvé tri body Slovenska na Eure 2024. Teda, prvé tri prekvapivé body, keďže mužstvo spod Tatier ozbíjalo jedného z favoritov na celkový triumf Belgicko. Stretnutie hodnotili aktéri pri mikrofóne TV Markíza. Flashscore Správy prinášajú to najdôležitejšie, čo zaznelo po záverečnom hvizde.

Belgicko - Slovensko 0:1

Hrdinom zápasu sa stal krídelník Ivan Schranz. Nielen, že rozhodol úvodné vystúpenie Slovenska na európskom šampionáte, ale zároveň sa postaral o najrýchlejší zásah slovenského mužstva na veľkých turnajoch. 

"Je to jeden z tých životnejších gólov. Veľmi ma táto výhra teší. Bolo tu cítiť našich fanúšikov. Patrí im vďaka. Verím, že sme ich namotivovali a naklonili si ich na našu stranu, aby nás hnali za ďalšími bodmi. Tri sú stále málo. Sú skvelé, ale čakajú nás ďalšie dva zápasy. S pokorou ideme do nich," prezradil krátko po konci víťazného stretu Schranz. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Ofenzívny futbalista pražskej Slavie bol v správnom čase, na správnom mieste. Po zakončení Kucku a zákroku Casteelsa dorážal z uhla po zemi za chrbát belgického brankára. Viac zásahov už v súboji nepadlo. Viaceré sľubné šance zahodil Haraslín či hlavičkujúci Kucka po štandardke. 

"Podali sme výborný výkon, disciplinovaný. Plnili sme pokyny, ktoré chcel tréner. Išli sme šťastiu oproti, mali sme ho veľa, to musím uznať, ale išli sme mu oproti a to je dôležité. Zaslúžená výhra proti TOP súperovi a to sa cení," doplnil. 

Hrdina sa však našiel aj medzi tromi žrďami. Už je to akási tradícia, že hlavným pilierom a oporou je Martin Dúbravka. V tretej minúte vytiahol kľúčový zákrok pri superšanci Lukakua, s ktorým zvádzal náročné mikrosúboje prakticky počas celého duelu. 

Dúbravka a jeho hlavné štatistiky.
Dúbravka a jeho hlavné štatistiky.Opta by StatsPerform

"Obrovské víťazstvo. Veľmi sme sa naň nadreli. Skvelý charakter do posledných sekúnd. Bojovali sme, trochu šťastia potrebujete a to sme mali. Skvelé víťazstvo," odfúkol si v mixzóne brankár Newcastle, ktorý má prvé čisté konto na tohtoročnom Eure.

"Vo futbale sa to stáva, prináša aj takéto momenty. Pri prvom góle, keď to dával do prázdnej, som vedel, že je v ofsajde. Stál už takmer za mnou, o tom som nepochyboval. Odbojovali sme to. Pred výkopom sme hovorili, že keď budeme jedno mužstvo, môžeme poraziť individuality," nadviazal Dúbravka vracajúc sa k neuznaným zásahom belgického kanoniera. Slováci najbližšie nastúpia 21. júna od 15:00 proti Ukrajine.

Zostrih zápasu Belgicko - Slovensko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!