Oslavy hodili za hlavu. Calzona naznačil zmeny v zostave, Bosnu podceniť nechce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslavy hodili za hlavu. Calzona naznačil zmeny v zostave, Bosnu podceniť nechce

Taliansky stratég má pred súperom rešpekt.
Taliansky stratég má pred súperom rešpekt.TASR
Slovenskí futbaloví reprezentanti majú za sebou turbulentné dni. Vo štvrtok večer postúpili na EURO, následne prepukli oslavy, ktoré však netrvali dlho. "Sokolov" totiž už v nedeľu čaká kvalifikačná derniéra s Bosnou a Hercegovinou.

Národný tím odletel v sobotu popoludní do Sarajeva, kde podvečer absolvoval tlačovú konferenciu. Tréner Francesco Calzona prezradil, že hráči po vytúženom postupe zmenili jeho plán ísť vyspať únavu a stiahli ho zo sebou. V piatok popoludní a v sobotu dopoludia však už zarezávali na trávniku. "Rozmýšľam nad zmenami v zostave, ale ešte nie som rozhodnutý. Kto bude na tréningu vyzerať najlepšie, bude hrať," prezradil kormidelník Slovenska.

Bosna počas kvalifikácie ME 2024 dvakrát vymenila trénera, z pozície kandidáta na druhú postupovú priečku sa prepadla skoro až na úplné dno skupiny. Zatiaľ čo Slováci prežívajú eufóriu, okolo domácich vládne nespokojnosť a nervozita.

"To neriešime, mám rešpekt pred reprezentáciou Bosny a Hercegoviny. Ak sa nepostavíme k zápasu v Zenici tak, ako chcem, tak Bosna s viacerými výbornými hráčmi nám bude robiť ťažkosti. Takže dôležitý bude náš výkon," avizuje Calzona.

Bosna a Hercegovina - Slovensko

Reprezentácii budú chýbať Džeko i Pjanič. "Sú to mená s obrovskou kvalitou, problém vyrovnať sa s ich absenciou by mal každý tím. Môže to byť klamlivé, pretože hráči, ktorí prídu na ich miesto, majú veľkú chuť ich nahradiť."

Na tlačovej konferencii sa objavil aj Lázslo Bénes, ktorému sa darí v drese druholigového Hamburgu: "Som veľmi rád, že som zažil tento veľký postupový úspech. Teraz sme ale pred ďalším zápasom. Je to kvalifikačný duel a aj v nedeľu chceme odohrať dobré stretnutie a vyhrať ho. Analyzovali sme si hru súpera, vieme, čo hrá, ale my sa sústredíme na náš výkon a náš futbal. Ten vyzerá inak ako predtým."