Sauer verí vo vysnívaný debut proti Ronaldovi. Strach z favorita či reprezentácie nemá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sauer verí vo vysnívaný debut proti Ronaldovi. Strach z favorita či reprezentácie nemá
V 17 rokoch je Sauer najmladším futbalistov v ére samostatnosti Slovenska, ktorý dostal pozvánku do reprezentácie.
V 17 rokoch je Sauer najmladším futbalistov v ére samostatnosti Slovenska, ktorý dostal pozvánku do reprezentácie.Profimedia
Keď sa do reprezentačného "áčka" dostane 17-ročný futbalista, svedčí to o jeho výnimočnom talente. Krídelník Leo Sauer sa stal najmladším hráčom v ére samostatnosti, ktorý dostal pozvánku do slovenského národného tímu.

Pokiaľ by nastúpil v piatkovom zápase kvalifikácie ME 2024 na pôde Portugalska, bola by to preňho vysnívaná premiéra, keďže kapitán súpera Cristiano Ronaldo je jeho veľký vzor.

"Všetko plynie v klube aj v reprezentácii veľmi rýchlo. Za uplynulý rok mám veľa splnených mét, ktoré som chcel dokázať. Som veľmi rád, že to takto ide a dúfam, že tento trend bude pokračovať. Teraz sa sústredím, aby som sa v reprezentácii čo najlepšie začlenil. Hlavne chcem vidieť, ako to tu funguje a udomácniť sa. Myslím, že aj tréner bude odo mňa očakávať, aby som bol koncentrovaný na tréningoch a zžil sa s taktikou."

"Budem sa snažiť robiť to čo najlepšie. Tréner sa ma pýtal, či sa nebojím ísť do Portugalska, povedal som mu, že to bude dobré. Ak by sa mi ešte aj podarilo byť na trávniku, zahrať si proti Ronaldovi by bola vysnívaná premiéra, pretože je jeden z mojich vzorov."

Legionára Feyenoordu si do mužstva pre októbrové zápasy vybral tréner Francesco Calzona, ktorý ho chce vidieť v tréningovom procese a počíta s ním skôr do budúcnosti. Taliansky kouč je všeobecne zástanca omladzovania tímu, ktorý najmä v strede poľa čaká skôr či neskôr prestavba. Sauer mu do kádra pasuje aj preto, že sa v mladom veku etabloval v poprednom holandskom klube.

Sauer a jeho tohtosezónne čísla
Sauer a jeho tohtosezónne číslaFlashscore

Na konte má štyri štarty v Eredivisie, pričom hneď v tom prvom na seba upútal pozornosť tým, že v ňom skóroval.Bránu do sveta veľkého futbalu si postupne otvára a reprezentácia mu v tom môže významne pomôcť. "Zodpovednosť necítim, som hlavne rád, že tu môžem byť. A tiež mám radosť z rekordov, ktoré prekonávam. To, že som sa stal najmladším Slovákom v Lige majstrov, som ani nevedel," povedal Sauer.

Pred blížiacimi sa kvalifikačnými zápasmi si kladie vysoké ciele. "Vidím, že chalani hrajú veľmi dobre a majú dobré výsledky. Budeme sa v oboch zápasoch snažiť podať dobrý výkon a získať šesť bodov," poznamenal "benjamín" v slovenskom tíme