Severné Írsko si splnilo povinnosť. Ukrajina s trojbodovým zápisom, Taliani zdemolovali Maltu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Severné Írsko si splnilo povinnosť. Ukrajina s trojbodovým zápisom, Taliani zdemolovali Maltu

Aktualizované
Taliani sa s Maltou nemaznali.
Taliani sa s Maltou nemaznali.Profimedia
Kvalifikácia na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku pokračovala 14. októbra ďalšou porciou zápasov. Z troch bodov sa tešia výbery Severného Írska, Ukrajiny, Litvy, Slovinska, Dánska, Maďarska a Talianska.

Skupina H

Severné Írsko - San Maríno 3:0

V súboji posledných dvoch tímov skupiny H bolo veľkým favoritom Severné Írsko, keďže proti nemu stál trpaslík zo San Marína. Prvý gól ostrovného mužstva padol v piatej minúte, keď efektne skóroval útočník QPR Paul Smyth. Sev. Íri pokračovali v premieňaní papierových predpokladov na jasnú hernú prevahu, ktorú pretavili do ďalších dvoch gólov. Hoci domáci aj v druhom vzájomnom zápase dominovali a stále majú matematickú šancu na postup, ich posun z predposledného miesta by bol prekvapením.

Dánsko - Kazachstan 3:1

Dánsko odpovedalo na víťazstvo Slovinska tým najlepším možným spôsobom a v siedmom kole kvalifikácie majstrovstiev Európy v skupine H zdolalo Kazachstan. Jonas Wind odštartoval cestu domáceho tímu za triumfom v 36. minúte  vôbec prvou strelou na bránu. Jeho bývalý spoluhráč z Kodane Robert Skov pridal ďalšie dva zásahy. Dáni tak odčinili senzačnú prehru s Kazachmi z prvého zápasu a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

Duel v reči čísel.
Duel v reči čísel.Flashscore

Slovinsko - Fínsko 3:0

Slovinci si pripísali piate víťazstvo v kvalifikácii a zvládli priamy súboj o prvú priečku. Benjamin Šeško vsietil víťazný gól v 16. minúte z penalty, v prvom dejstve pridal aj druhý gól. Fínom patrí po stretnutí tretia pozícia s rovnakým počtom bodov ako má štvrtý Kazachstan, ktorý sa v sobotu ešte predstaví na pôde Dánska.

Situácia v skupine H.
Situácia v skupine H.Flashscore

Skupina C

Ukrajina - Severné Macedónsko 2:0

V prvej polhodine boli ukrajinskí hráči oveľa aktívnejší a súpera k ničomu nepustili, čo napokon vyústilo do šťastného gólu Heorhija Sudakova. Po jeho zásahu hráči v bielom vyrovnali hru a diváci na Letnej videli viacero šancí na oboch stranách. Strela záložníka Šachtaru sa ukázala ako víťazná, skóre pečatil v nadstavenom čase Karavajev. Tím z Balkánskeho polostrova v kľúčovom dueli o postup nebodoval. Taliansko tak musí vo večernom súboji zdolať Maltu, v tabuľke je o tri body za Ukrajinou na treťom mieste, má však dva zápasy k dobru.

Taliansko - Malta 4:0

Domáci tím musel pred zápasom riešiť nepríjemnú situáciu, pre ktorú opustilo tréningový kemp niekoľko hráčov pre podozrenie z nelegálneho stávkovania. Tieto problémy sa však nepreniesli na ihrisko a v 23. minúte rozhodol o víťazstve "Squadry Azzurry" Giacomo Bonaventura. Hráč bol vo výbornej forme a dres národného tímu si obliekol v súťažnom zápase prvýkrát od septembra 2018. Vo veku 34 rokov a 53 dní sa zároveň stal najstarším autorom prvého reprezentačného gólu v histórii krajiny. Taliani vďaka lepšiemu skóre preskočili na druhom mieste tabuľky Ukrajinu a majú zápas k dobru.

Taliansko môže stále pomýšľať na víťazstvo v skupine.
Taliansko môže stále pomýšľať na víťazstvo v skupine.Flashscore

Skupina G

Bulharsko - Litva 0:2

Hostia využili vylúčenie Andriana Krajeva v 42. minúte a triumf im zariadil dvoma gólmi Pijus Širvys. Jeho tím dosiahol v priamom súboji o piate miesto premiérové víťazstvo v kvalifikácii a momentálne stráca tri body na Čiernu Horu. Tá však odohrala o zápas menej.

Maďarsko - Srbsko 2:1

Maďarom sa spočiatku nepodarilo zachytiť tempo hry a z biedy ich musel opäť vytiahnuť strelec Barnabás Varga, ktorý strelil svoj tretí gól na tohtoročnom výlete na EURO. Na vyrovnanie stopéra Strahinju Pavloviča dokázal ešte pred prestávkou odpovedať výstavným volejom spoza šestnástky Roland Sallai. Maďari, ktorí v skupine G ešte neprehrali, sa tak dostali na čelo tabuľky na úkor Srbska a výrazne sa priblížili k účasti na ME.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore