Škóti majú Euro na dosah. Španieli potrebujú vyhrať oba najbližšie zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škóti majú Euro na dosah. Španieli potrebujú vyhrať oba najbližšie zápasy

Tréner Španielska Luis De la Fuente na tlačovej konferencii v Seville pred zápasom so Škótskom.
Tréner Španielska Luis De la Fuente na tlačovej konferencii v Seville pred zápasom so Škótskom.AFP
Tréner Španielska Luis De la Fuente (62) uviedol, že sa jeho tím nechce vo štvrtok Škótsku pomstiť za predchádzajúcu prehru. Plne sa koncentruje na zvládnutie najbližšej dvojice duelov. Iba tak si jeho zverenci môžu zabezpečiť európsky šampionát. Ak vyhrá Škótsko, môže oslavovať.

Škótsko porazilo Španielsko v marci v Hampden Parku 2:0, čo bol pre De la Fuenteho prvý neúspech v jeho druhom zápase vo funkcii. Zverenci Steva Clarkea vyhrali všetkých päť kvalifikačných duelov a vedú skupinu A o šesť bodov pred druhým Španielskom, ktoré odohralo o súboj menej.

"Nevnímam to ako odplatu, vnímam to ako súboj. Budeme bojovať o víťazstvo, čo je zodpovednosť, pretože reprezentujeme krajinu," zdôraznil De la Fuente na stredajšej tlačovej konferencii. "Nie je to pomsta, je to ďalší futbalový zápas - veľmi dôležitý, ale zápas," zopakoval.

Hráči Španielska na jednom z predzápasových tréningov.
Hráči Španielska na jednom z predzápasových tréningov.AFP

De la Fuente ďalej naznačil, že jeho tím je oveľa silnejší ako ten, ktorý bol pred siedmimi mesiacmi porazený v Glasgowe. "Tím mi dodáva sebadôveru, istotu. Je zodpovedný, profesionálny, pridajte talent, ktorý hráči majú... Som veľmi pokojný," uviedol šéf španielskej lavičky. 

"Samozrejme, že sme vyvodili závery. Dôležité je, že sme lepší ako vtedy. Najmä  sme lepší tím, ako sme boli. Teraz musíme hrať futbal a ukázať to. Pokúsime sa vyhrať každé stretnutie, do ktorého nastúpime."

Lodivod "La Roja" musel riešiť viacero zranení. Verí krídelníkom Bryanovi Zaragozovi a Ansu Fatiovi, ktorí boli povolaní namiesto zraneného Yéremyho Pina a Lamineho Yamala . Historicky najmladšieho strelca španielskej reprezentácie trápi svalový problém. Po Škótsku sa Španieli predstavi s Nórskom. Prípadné dve víťazstvá im zabezpečia účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy. 

"Od posledných zápasov si uvedomujeme dôležitosť týchto dvoch, hlavne najbližšieho so Škótskom. Je rozhodujúci. Môžeme si ním otvoriť dvere a kvalifikovať sa. Už len samotná myšlienka, že v najbližších dňoch je šanca spečatiť náš postup, dodáva tomuto celému na vážnosti," uzavrel De la Fuente.

Španielsko - Škótsko (štvrtok, 20:45)