Slovensko je bod od európskeho šampionátu. Kapitán Škriniar sa na remízu spoliehať nechce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko je bod od európskeho šampionátu. Kapitán Škriniar sa na remízu spoliehať nechce

Milan Škriniar z pozície kapitána velí reprezentácii vyhrať a potvrdiť postup na EURO.
Milan Škriniar z pozície kapitána velí reprezentácii vyhrať a potvrdiť postup na EURO.TASR
Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar (28) nechce hrať vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase ME 2024 proti Islandu na remízu. Národnému tímu stačí na Tehelnom poli získať bod na istotu postupu na tretí európsky šampionát v histórii. V prípade úspechu to bude prvá vybojovaná miestenka na domácej pôde.

Hrať na víťazstvo a nespoliehať sa na remízu

Postup na prvý veľký šampionát vybojovali Slováci v októbri 2009 v Poľsku. V kvalifikácii na MS 2020 v Chorzowe triumfovali 1:0 po vlastnom góle Seweryna Gancarczyka. Miestenka na premiérový kontinentálny šampionát vo Francúzsku (2016) prišla po triumfe 4:2 v Luxembursku a na ten predošlý išiel slovenský tím po víťazstve 2:1 pp v baráži nad Severným Írskom. Škriniar pripomenul aj húževnatosť mužstva, ktoré Slováci zdolali v júni 2:1.

"Zápas u nich bol ťažký a fyzický, šťastena sa priklonila na našu stranu. Chceme hrať svoju hru ako v každom stretnutí. Od júnového duelu sme sa zlepšili a verím, že nadchádzajúci bude iný a viac v našej réžii. Chceme tvoriť hru a ísť na víťazstvo a nie na remízu. To sa nám nikdy neoplatilo," uviedol Škriniar na nedeľňajšom mediálnom termíne po zraze reprezentácie v Senci.

Aktuálna tabuľka skupiny J.
Aktuálna tabuľka skupiny J.Flashscore

Národný tím nestačil v J-skupine len na superfavorita Portugalsko a bod v dueli s Islandom sa tak môže javiť ako samozrejmosť. "Tlak bude vyšší, ľudia to berú tak, že nám stačí bod a je to doma. Bolo by skvelé, keby sa to podarilo pred plným štadiónom," povedal Škriniar.

Bez stálice Pekaríka

Island príde na Tehelné pole bojovať o udržanie matematickej možnosti na postup, na to však potrebuje tri body. Dvadsaťosemročný stopér sa chce sústrediť najmä na výkon svojho tímu, víťazstvo má podľa neho vo vlastných rukách. "Prvý zápas bol naozaj ťažký, ale ani my sme nepodali optimálny výkon. Veľa lôpt sme strácali a z toho mali brejky. Toho sa musíme vyvarovať a verím, že to zvládneme," povedal obranca Paríža Saint-Germain.

Štatistika prvého stretnutia.
Štatistika prvého stretnutia.Flashscore

Na pravej strane defenzívy sa bude musieť zaobísť bez tradičnej opory v podobe Petra Pekaríka, ktorý nenastúpi pre kartový trest. "Peki" je určite strata, pretože je to stálica. Videli sme, aké zápasy odohral proti Portugalsku. Verím, že tréner sa správne rozhodne a budeme sa náhradníkovi snažiť čo najviac pomôcť," povedal kapitán k absencii Pekaríka.

Vydarené klubové obdobie

Na klubovej úrovni zažíva Škriniar pomerne vydarené obdobie, jeho PSG sa vrátil na čelo tabuľky a on sám si otvoril v tíme strelecký účet. Gól vsietil v utorňajšom dueli Ligy majstrov na pôde AC Miláno, keď poslal svoj tím do vedenia 1:0, no hostia nakoniec prehrali 1:2. "V zápasoch Ligy majstrov nám zlyhala najmä efektivita, šance sme si vypracovali, ale nepremenili. Najväčšia škoda bola, že vyrovnali hneď po mojom góle. Som rád, že mám dôveru od trénera aj spoluhráčov," dodal Škriniar.

Slovensko - Island (štvrtok, 20:45)