Spalletti sa po prehre v Anglicku o postup neobáva: Nezaslúžili sme si prehrať o dva góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spalletti sa po prehre v Anglicku o postup neobáva: Nezaslúžili sme si prehrať o dva góly
Spalletti sa nebojí, že by sa so svojimi zverencami na budúcoročnom európskom šampionáte nepredstavil.
Spalletti sa nebojí, že by sa so svojimi zverencami na budúcoročnom európskom šampionáte nepredstavil.Profimedia
Tréner Luciano Spalletti (64) sa neobáva, že by sa futbalisti Talianska nedostali na budúcoročný európsky šampionát. Obhajcovia zlatých medailí prehrali v utorok v odvete finále posledného šampionátu s Anglickom 1:3 a klesli na tretie miesto vo svojej skupine.

Žiadne obavy

Skúsený tréner nepochybuje, že zvládnu záver kvalifikácie a na záverečnom turnaji v Nemecku chýbať nebudú. "Ničoho sa nebojím a bol by som prekvapený, keby sa moji hráči báli. Máme kvalitu na to, aby sme mohli konkurovať komukoľvek. Tento výsledok nám nehovorí, že sa máme niečoho obávať," povedal Spalletti na tlačovej konferencii.

Jeho zverenci zaostávajú za druhou Ukrajinou z tretieho miesta v tabuľke o tri body, ale odohrali o jeden zápas menej. Na priamy postup potrebujú buď vyhrať na neutrálnej pôde proti Ukrajincom v poslednom novembrovom vystúpení, alebo proti nim získať bod a predtým doma zdolať Severné Macedónsko. Medzitým s nimi Taliani dvakrát po sebe prehrali v marci minulého roka v baráži o postup na majstrovstvá sveta.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

Ak by Spallettiho tím skončil tretí alebo po kolapse štvrtý, čakalo by ho play-off. Utorkovým víťazstvom si Anglicko predčasne zabezpečilo postup. "Nekalkulujeme a budeme chcieť vyhrať oba zostávajúce duely. Budeme hrať rovnako ako doteraz, nemáme dôvod nič meniť. Len si musíme dávať väčší pozor na momenty, ktoré rozhodujú stretnutia. To nás často stojí lepší výsledok. Musíme mať správne tempo a intenzitu počas celého priebehu," zdôraznil skúsený lodivod.

Krutá prehra s Anglickom

Bol presvedčený, že prehra 1:3 s Anglickom bola krutá. Taliani na štadióne vo Wembley viedli, ale domáci favorit tromi gólmi otočil priebeh zápasu. Útočník Harry Kane skóroval dvakrát a ako najlepší strelec v histórii anglickej reprezentácie zvýšil svoj počet gólov na 61.

"Je sklamaním, že sme prehrali. Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať o dva góly. Urobili sme niekoľko chýb, ktorým sme sa mohli vyhnúť, ale zároveň sme si toho veľa vytvorili a mohli streliť viac gólov," povedal Spalletti, ktorému pre zranenia chýbalo niekoľko kľúčových ofenzívnych hráčov.

"Takmer celý zápas sme si počínali dobre, ale problém nastal, keď sme začali brániť príliš hlboko. Musíme sa z toho poučiť a zlepšiť vo fyzických súbojoch, keď je to 50 na 50," povedal 64-ročný téner, ktorý prevzal taliansky tím len v lete.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Anglicko sa vrátane hostiteľského Nemecka stalo deviatym istým účastníkom Eura. Výber "Albionu" v šiestich skupinových dueloch stratil body len raz za remízu a doma vyhral tretíkrát za sebou v európskej kvalifikácii.

"Postup nikdy nie je jednoduchý. V minulosti sme sa o tom už niekoľkokrát presvedčili. Tentoraz sme mali naozaj ťažkú skupinu, ale všetka česť tímu a chlapcom. Podali sme niekoľko dobrých výkonov a dnes sme to podčiarkli," povedal Kane.

Anglicko - Taliansko 3:1

Kvalifikácia na Euro 2024: deväť krajín už má istotu postupu na turnaj