Walker chcel v reprezentácii skončiť. Dvakrát som ho prehovoril, priznáva Southgate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Walker chcel v reprezentácii skončiť. Dvakrát som ho prehovoril, priznáva Southgate

Walker sa proti Ukrajine dočkal svojho prvého reprezentačného gólu.
Walker sa proti Ukrajine dočkal svojho prvého reprezentačného gólu.Reuters
Tréner Anglicka Gareth Southgate (53) tvrdí, že Kylea Walkera (33) dvakrát odhovoril od ukončenia reprezentačnej kariéry - prvý raz po finálovej prehre s Talianskom na Eure 2020 a následne po štvrťfinálovom vypadnutí na majstrovstvách sveta s Francúzskom.

Pravý obranca strelil svoj prvý gól vo farbách Anglicka vo svojom 77. vystúpení počas sobotňajšej remízy 1:1 s Ukrajinou v kvalifikácii na Euro 2024. Southgate priznal, že obranca je pre mužstvo kľúčový.

"Dvakrát som ho prehovoril, aby v reprezentácii neskončil - po Eure a po majstrovstvách sveta. Myslím si, že je v reprezentácii rád. Ak hovoríme o hráčoch svetových kvalít na ich pozíciách v našom tíme, potom je pravdepodobne jedným z nich," povedal Southgate britským médiám.

"Myslím si, že si neuvedomil, akú hodnotu preňho máme a aký je pre nás dôležitý. Pravdepodobne mi nebude ďakovať za to, že som sa s vami o to podelil."

Southgate dodal, že Walker, ktorý debutoval na v najcennejšom drese v 2011 ako 21-ročný, sa stal pre Anglicko zrelým lídrom.

"Nielen pri hraní, ale aj pri tréningoch. Je to aj o spôsobe, akým ho počujem hovoriť, keď sa s ním ostatní rozprávajú, ďalej o jeho vplyve na tím a na mladších hráčov. Myslím si, že si užíva extra zodpovednosť, ktorú má vo svojom klube. Viem, že je pripravený ju prijať aj u nás," doplnil Southgate.

Anglicko má v skupine C náskok šiestich bodov z prvého miesta a je na najlepšej ceste kvalifikovať sa na budúcoročné Euro v Nemecku. V utorok Angličania nastúpia v priateľskom zápase v Glasgowe proti Škótsku.