Slovenky proti Srbkám bez kvarteta opôr, pozitívom návrat Šurnovskej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky proti Srbkám bez kvarteta opôr, pozitívom návrat Šurnovskej

Radosť Sloveniek vo februárovom súboji proti Lotyškám.
Radosť Sloveniek vo februárovom súboji proti Lotyškám.TASR
Trénerovi slovenských futbalistiek Petrovi Kopúňovi (39) vypadla pred dvoma zápasmi kvalifikácie o postup na ME 2025 štvorica hráčok. Slovenky čakajú dve stretnutia so Srbskom - 31. mája v Belehrade a 4. júna v Trnave.

Do boja o ME vstúpilo Slovensko víťazstvom nad Izraelom 2:0. O pár dní neskôr sa v Škótsku proti favoritkám skupiny 2 síce ukázalo v dobrom svetle, no nakoniec prehralo 0:1. Zápasy so Srbkami budú pre zverenky Petra Kopúňa dôležité a bude sa v nich musieť zaobísť bez štvorice hráčok, ktoré patria k stabilným pilierom tímu.

"Určite nebudem môcť počítať s kapitánkou Dominikou Škorvánkovou, ktorá má problémy s kolenom. Koleno, konkrétne roztrhnutý skrížený väz, vyradilo aj Dianu Lemešovú. Kristína Panáková nepríde pre zranenie stehenného svalu a chýbať nám bude i Tamara Morávková pre poškodené šľachy v členku," povedal Kopúň pre webstránku futbalsfz.sk.

Posledné zápasy Sloveniek.
Posledné zápasy Sloveniek.Flashscore

Situáciu zlepšil návrat Martiny Šurnovskej, ktorú taktiež trápilo zranenie. "Maťa už bola zdravotne v poriadku aj na predchádzajúci zraz, ale nemala ešte potrebnú zápasovú prax. Som rád, že sa medzi nami objaví po dlhšej pauze. Oproti marcovému termínu figuruje v tíme Michaela Ferencová a Dominika Kucharčíková. Premiéru medzi ženami bude mať Barbora Vargová z reprezentácie do 19 rokov," opísal situáciu tréner.

Zo "slovenskej" 2. skupiny B-divízie postupujú priamo do play-off tri tímy, za určitých okolností aj štvrtý. Konečný výsledok má priamy vplyv aj na ďalšie umiestnenie v rebríčku Ligy národov. Prípadný postup na záverečný turnaj by bol premiérový v histórii. Dejisko majstrovstiev Európy je Švajčiarsko, na programe sú v júli 2025.

Srbsko - Slovensko (piatok 31. mája, 18:00)

"Zranenia nás postavili do nepríjemnej situácie, preto chceme hrať v Belehrade veľmi rozumne. Budeme sa snažiť hrať tak, aby sme súperkám nedovolili presadiť sa ich kvalitou. Myslím si, že duel v Trnave by mohol byť rozhodujúcim v boji o druhé miesto," dodal Kopúň. Ženská reprezentácia má zraz v pondelok 27. mája v hoteli Delfín v Senci.

Nominácia na zápasy so Srbskom:

Brankárky: Mária Korenčiová (FC Como), Martina Geletová (ŠK Slovan Bratislava), Patrícia Chládeková (SV 07 Elversberg)

Obrankyne: Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Patrícia Fischerová (AIK Štokholm), Jana Vojteková (FC Bazilej), Andrea Horváthová (Czarni Sosnowiec), Viktória Čeriová (FC Spartak Trnava), Kristína Košíková (SK Slavia Praha), Barbora Vargová (Sassuolo Calcio), Lenka Mazúchová (Dukla Banská Bystrica)

Stredopoliarky: Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten), Mária Mikolajová (SKN St. Pölten), Michaela Ferencová (1.FC Slovácko), Victoria Kalaberová (OFI Crete Women FC), Dominika Kucharčíková (Spartak Myjava), Ľudmila Maťavková (RSC Anderlecht)

Útočníčky: Sofia Anna Škerdová (1. FC Slovácko), Martina Šurnovská (Slavia Praha), Patrícia Hmírová (Sporting Club de Huelva), Nikola Rybanská (OFI Crete Women), Katarína Vredíková (Spartak Myjava), Laura Žemberyová (Cincinnati Bearcats)