Auda je po historickom úspechu nováčikom na európskej scéne, Trnava bude jasným favoritom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Auda je po historickom úspechu nováčikom na európskej scéne, Trnava bude jasným favoritom

Trnava verí, že Aude nedá žiadnu šancu na radosť.
Trnava verí, že Aude nedá žiadnu šancu na radosť.FK Auda
Súperom futbalistov Spartaku Trnava v 2. predkole Konferenčnej ligy bude lotyšský tím FK Auda, ktorý je nováčikom na európskej scéne.

Forma súpera

Mužstvo z mestečka Kekava, ktoré má iba necelých 5 500 obyvateľov, vyhralo minulý rok svoju prvú trofej v histórii, nakoľko ovládlo národný pohár. Postupne vyradilo Daugavpils (2:1), Valmieru (0:0, 6:5 na pen.), Jelgavu (6:1) a vo finále proti RFS rozhodol jediným gólom stretnutia Ulimbaševs.

Lotyšská liga sa hrá systémom jar - jeseň, takže momentálne je Auda na rozdiel od Spartaka v plnej sezóne. Aktuálne sa nachádza na piatom mieste tabuľky, čo je aj umiestnenie tímu z roku 2022. Nedávno mužstvo postúpilo do štvrťfinále pohára, ale v nedeľu doma prehralo proti RFS 2:5, pričom ešte v 90. minúte to bolo 0:5. V posledných piatich dueloch Auda ani raz nevyhrala v riadnom hracom čase.

FK Auda - Spartak Trnava

Posledné zápasy Audy, ktorá v posledných týždňoch porazila iba Daugavpils a aj to po predĺžení.
Posledné zápasy Audy, ktorá v posledných týždňoch porazila iba Daugavpils a aj to po predĺžení.Flashscore

Auda hráva svoje domáce zápasy na maličkom štadióne pre 500 divákov, ktorý ani zďaleka nespĺňa požiadavky UEFA, a tak Trnavu privíta na takmer desaťtisícovom stánku Skonto Stadium v Rige, kde pravidelne nastupuje aj seniorská reprezentácia.

Problémom efektivita

Celému tímu šéfuje tréner Simo Valakari, bývalý hráč Derby, Motherwellu či Dallasu, k dispozícii má prevahu legionárov. Medzi najznámejšie mená patrí chorvátsky obranca Božo Mikulič. Toho na začiatku kariéry kúpila Sampdoria, ale potenciál nikdy nenaplnil. 

Talentovaný krídelník Jonah Attuquaye už odohral šesť zápasov za národný tím Ghany a bol aj v nominácii na Africký pohár národov 2022. Problém Audy je ale strieľanie gólov, pretože ich zaznamenala iba 25 a to je po poslednom tíme Super Nova najhorší počin. Päť hráčov ich zaznamenalo po tri, pričom ani jeden nie je útočník.

Zo šiestich ofenzívnych hráčov sa presadili iba traja a dokopy zaznamenali len štyri zásahy. Skúsenosti s národným tímom Lotyšska majú brankár Ozols, ako aj stredopoliari Saveļjevs, Ulimbaševs a Pētersons. Do širšieho výberu patria Meļņiks, Minkevičs i Korotkovs.

Odchod bratranca Onanu

Len pred niekoľkými dňami káder opustil kapitán a brankár Fabrice Ondoa. Kamerunčan v roku 2009 prišiel zo Samuel Eto'o Academy do barcelonskej "La Masie", ale nanajvýš chytal v "béčku". Neskôr pôsobil v menších tímoch. Za národný tím odchytal už 44 duelov. André Onana, ktorý nedávno prestúpil z Interu do Manchestru United, je bratrancom Ondou.

Trnava tento týždeň vstupuje do EKL aj Niké ligy.
Trnava tento týždeň vstupuje do EKL aj Niké ligy.Flashscore