Bohemians po 36 rokoch v Európe. Kde však budú hrať? Klub čaká na verdikt UEFA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bohemians po 36 rokoch v Európe. Kde však budú hrať? Klub čaká na verdikt UEFA
Bohemians sa možno predstaví na Letnej.
Bohemians sa možno predstaví na Letnej.Profimedia
Pražský futbalový klub Bohemians 1905 zatiaľ nevie, či splní podmienky UEFA, aby mohol hrať druhé predkolo Európskej konferenčnej ligy na domácom štadióne v Ďolíčku. Vršovické vedenie preto už podpísalo zmluvu so Spartou o možnom využití štadióna na Letnej. Rozhodnutie padne v najbližších dňoch.

Riaditeľ klubu Darek Jakubowicz pre web Bohemians povedal: "Náš domáci štadión má veľa limitov a obmedzení. V piatok očakávame návštevu FAČR vrátane predsedu Petra Fouska, aby sme objektívne posúdili, či je možné hrať poháre v Ďolíčku." 

Na tamojšom štadióne je v súčasnosti uzavretá časť protiľahlej tribúny a za bránou v "kotli" sú miesta na státie, čo UEFA nepovoľuje. "V takomto prípade nechceme mať uzavretie sektora ako možnosť. Sme pripravení vrátiť sedadlá do kotla. Musíme však zhodnotiť celkovú situáciu a športovú i ekonomickú stránku veci," vysvetlil Jakubowicz.

Bohemians skončili v lige na štvrtom mieste a prvýkrát od sezóny 1987/88 si zahrajú európske poháre. Meno svojho súpera sa dozvedia počas žrebovania 21. júna. Úvodné zápasy druhého predkola EKL sú na programe 27. júla, odvety o týždeň neskôr 3. augusta. Ak sa duel nebude hrať v Ďolíčku, voľba padne na Letnú.

"Hľadali sme štadión v Prahe, ktorý by spĺňal parametre, bol blízko a mal väčšiu kapacitu. Slavia s nami ani nechcela vstúpiť do rokovania, naopak so Spartou sme sa dohodli," potvrdil Jakubowicz.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík medzitým na Twitteri vysvetlil, prečo sa jeho klub nestretol so susedom z Vršovíc. "V Edene sú koncerty a nový trávnik potrebuje adekvátny čas na zakorenenie. Hrať na ňom v termíne druhého predkola by znamenalo neprimerané riziko. Stačí si spomenúť na minulý rok. V opačnom prípade by sme klubu Bohemians vyhoveli," povedal s odkazom na jesennú časť, keď bol stav ihriska v Edene často terčom kritiky.