Európsku konferenčnú ligu čaká posledné kolo. Akú formu majú súperi Slovana a Trnavy?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európsku konferenčnú ligu čaká posledné kolo. Akú formu majú súperi Slovana a Trnavy?

Džeko je aj naďalej pri streleckej chuti.
Džeko je aj naďalej pri streleckej chuti.Profimedia
Štrnásteho decembra sa uzavrie skupinová fáza Európskej konferenčnej ligy. Zatiaľ čo trnavský Spartak postúpiť nemôže, Slovan Bratislava sa, druhý rok po sebe, teší na jarnú časť. Poďme sa pozrieť na to, v akom rozpoložení sa nachádzajú ostatné tímy v tabuľkách slovenských zástupcov.

Súperi Slovana Bratislava:

Klaksvík

Liga na Faerských ostrovoch sa skončila na konci októbra, a tak Klaksvík, ktorý ukoristil majstrovský titul, odvtedy odohral len zápasy v EKL. Po prehre na pôde Ľubľany nestačil 30. novembra na domácej pôde na Slovan, záverečný duel s Lille bude pre outsidera odmenou za nezabudnuteľnú európsku jeseň.

Klaksvík čaká posledný duel sezóny.
Klaksvík čaká posledný duel sezóny.Flashscore

Clermont - Lille 0:0

Francúzsky favorit bude chcieť v súboji s Klaksvíkom potvrdiť víťazstvo v skupine, aktuálne má pred slovenským majstrom len jednobodový náskok. Cez víkend si však v lige chuť neurobil, keď remizoval s predposledným Clermontom bez gólov. Týždeň predtým si poradil s Métami pomerom 2:0. Lille patrí v priebežnej tabuľke štvrté miesto, ktoré znamená účasť v budúcoročnej kvalifikácii Ligy majstrov. Mužstvo chce vo štvrtok získať "povinné" tri body, v nedeľu na neho čaká výzva v podobe stretnutia s PSG.

Postavenie Lille v ligovej tabuľke.
Postavenie Lille v ligovej tabuľke.Flashscore

Koper - Olimpija Ľubľana 2:4

V tabuľke druhá Ľubľana si naposledy poradila s celkom, ktorý sa nachádza na tretej priečke. Hrdinom stretnutia bol dvojgólový Rakúšan Raul Florucz, ktorý zaznamenal tretí presný zásah v sezóne. Mužstvo má v domácej súťaži kolísavú formu, v predchádzajúcich dvoch zápasoch získalo len bod a na prvé Celje, ktoré má navyše stretnutie k dobru, stráca sedem bodov. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. tak budú vo vzájomnom dueli favoritom.

Nedávne výsledky slovinského tímu.
Nedávne výsledky slovinského tímu.Flashcore

Súperi Spartaka Trnava:

Besiktas - Fenerbahce 1:3

Turecký gigant si to musí u fanúšikov "žehliť". Séria neporaziteľnosti z úvodu sezóny je preč a v tabuľke EKL sa s dvomi prehrami nachádza až na treťom mieste, pričom zarezonoval hlavne výbuch 1:6 s Nordsjaellandom. Proti Trnave ale bude veľkým favoritom.

Fenerbahce od osudného stretnutia v lige dvakrát zvíťazilo, najskôr porazilo Sivasspor 4:1 a cez víkend si v derby poradilo aj s veľkým rivalom Besiktasom, ten je však v obrovskej kríze a patrí mu až piata priečka. Svoj 12. gól v sezóne zaznamenal Edin Džeko, ktorý sa s Maurom Icardim z Galatasarayu "preťahuje" o post najlepšieho strelca súťaže, obaja majú na konte rovnaký počet zásahov. Fenerbahce so 40 bodmi vedie ligu o skóre práve pred Galatasarayom.

Štatistiky tureckého derby.
Štatistiky tureckého derby.Flashscore

AB Kodaň - Nordsjaelland 1:2

Nordsjaelland v prvom štvrťfinálovom stretnutí Dánskeho pohára zdolal súpera z Kodane jednoznačne 3:0 a v odvete potvrdil postup do ďalšej fázy. Išlo o povinnú jazdu, keďže Kodaň pôsobí až v tretej lige. Čo sa týka najvyššej súťaže, tá má momentálne prestávku a Nordsjaelland prezimuje na piatom mieste. V poslednom kole jesennej časti remizoval 1:1 na trávniku Odense.

Aktuálna forma Nordsjaellandu.
Aktuálna forma Nordsjaellandu.Flashscore

CSKA Sofia - Ludogorec 0:1

Bulharský tím zahájil stíhaciu jazdu na prvé miesto, na ktoré stráca tri body a má zápas k dobru. O trojbodovom zápise v súboji, v tom čase s druhou Sofiou, rozhodol až v 18. minúte nadstaveného času striedajúci Spas Delev. Ludogorec takisto uspel v osemfinále Bulharského pohára, keď zdolal Plovdiv 4:0. 

Ludogorec čaká po stretnutí v EKL zimná prestávka.
Ludogorec čaká po stretnutí v EKL zimná prestávka.Flashscore