Fiorentina jednou nohou v semifinále EKL, Nice aj West Ham remizovali. Vyhral Anderlecht

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina jednou nohou v semifinále EKL, Nice aj West Ham remizovali. Vyhral Anderlecht

Aktualizované
Gent aj West Ham strelili po jednom góle.
Gent aj West Ham strelili po jednom góle.Profimedia
Futbalisti West Hamu remizovali v úvodnom štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy na ihrisku Gentu. Fiorentina vyhrala proti Lechu Poznaň hladko 4:1. Anderlecht doma porazil Alkmaar a nerozhodne sa rozišli Bazilej s Nice. Odvety sú na programe o týždeň vo štvrtok (19.4.).

KAA Gent - West Ham 1:1 (0:1)

Góly: 56. Cuypers - 45+3. Ings

V Belgicku sa dlho hralo hlavne medzi šestnástkami. Až záverečné minúty prvého polčasu priniesli šance a to na strane West Hamu. Najskôr spravil obrovskú chybu brankár Roef, pretože mu vypadla lopta z rúk po jednoduchom centri a Aguerd ju dotlačil za čiaru, lenže VAR odhalil u Maročana hru rukou, takže gól neplatil.

Riešenie situácie sa odzrkadlilo v nadstavenom čase, v ktorom Bowen našiel pred prázdnou bránou voľného Dannyho Ingsa a ten zblízka otvoril skóre. Na začiatku druhého dejstva dokázal Gent vyrovnať. Hugo Cuypers obdržal prihrávku do pokutového územia, zasekol si Ogbonnu a prestrelil Areolu.

Domáci išli za výhrou viac, ale ďalší gól už nepadol. Aj kvôli tomu, že striedajúci Tissoudali vo výbornej pozícii nemieril presne. Remíza tak môže hrať viac do kariet hráčom "Hammers", ktorí budú mať o týždeň vo štvrtok výhodu domáceho prostredia.

RSC Anderlecht - AZ Alkmaar 2:0 (1:0)

Góly: 22. Murillo, 70. Ashimeru

V zaujímavom holandsko-belgickom súboji sa domáci ujali vedenia vďaka presnej hlavičke Murilla. Alkmaar mohol vyrovnať, lenže brankár Verbruggen zneškodnil zakončenie Pavlidisa pri samostatnom úniku. Preto rýchly brejk využil bruselský tím na ďalší zásah. Ashimeru zakončoval presne k žrdi.

FC Bazilej - OGC Nice 2:2 (1:2)

Góly: 26., 71. Amdouni (prvý z pen.) - 39. Moffi, 45+1. Moffi

Bazilej narazil po postupe cez Slovan na účastníka francúzskej Ligue 1 a začal veľmi dobre. Po faule na Ndoyeho premenil penaltu Amdouni. Ešte do polčasu však skóre otočil Moffi. Najskôr ostal na päťke osamotený a ešte sa k nemu aj presne odrazila lopta, no druhý gól už bol ukážkový, keďže po centri zľava vystrúhal nádherné nožničky. 

Domáci sa snažili vyrovnať. To sa im aj podarilo. Ndoye ešte na strieľanú prihrávku tesne nedočiahol, ale Amdouni vsietil svoj druhý presný zásah v stretnutí hlavou. Zúžitkoval presný pas Langa.

Stretnutie vo Švajčiarsku bolo vyrovnané aj zo štatistického hľadiska.
Stretnutie vo Švajčiarsku bolo vyrovnané aj zo štatistického hľadiska.Flashscore

Lech Poznaň - ACF Fiorentina 1:4 (1:2)

Góly: 20. Velde - 4. Cabral, 41. González, 58. Bonaventura, 63. Ikoné

Slovenský obranca Ľubomír Šatka nastúpil v základnej zostave Lechu, ale poľský tím mal s favoritom veľké problémy a doma utrpel vysokú prehru, ktorá prakticky rozhodla o celom dvojzápase. Fiorentina sa totiž Cabralom dostala do vedenia už v štvrtej minúte a aj keď Velde vyrovnal, postupne ďalšie góly pridali González, Bonaventura a Ikoné. Domáci brankár Dominik Holec bol iba na lavičke náhradníkov.

Štatistický pohľad na dominanciu Fiorentiny.
Štatistický pohľad na dominanciu Fiorentiny.Flashscore