Hneď som vedel, že si penaltu vezmem. Mali sme trochu obavy, hlási Jirka po postupe Plzne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hneď som vedel, že si penaltu vezmem. Mali sme trochu obavy, hlási Jirka po postupe Plzne

Erik Jirka strelil rozhodujúci gól zápasu.
Erik Jirka strelil rozhodujúci gól zápasu.Profimedia
Keď futbalisti Plzne dostali v závere dramatickej odvety 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku kosovskej Dritty možnosť zahrávať penaltu, krídelník Erik Jirka (25) neváhal a okamžite sa chopil lopty.

Slovenský reprezentant v 24. minúte nadstaveného času presvedčivo premenil pokutový kop a pomohol dosiahnuť víťazstvo 2:1, ktoré v kombinácii s domácou remízou 0:0 posunulo Viktoriu do ďalšej fázy kvalifikácie.

"Hneď ako som videl, že rozhodca ukazuje na biely bod, vedel som, že si to zoberiem a pôjdem ju kopnúť. Už som kopol niekoľko rozhodujúcich penált aj za reprezentáciu. Dôležité je, že som si veril. Som rád, že som ju premenil," povedal Jirka v rozhovore pre Rádiožurnál.

Drita - Plzeň 1:2

Zápas v Prištine bol v druhom polčase dvakrát prerušený pre čiastočný výpadok osvetlenia. Rozhodca pôvodne ohlásil 18 minút nadstaveného času, no napokon sa hralo ešte dlhšie. Na úvodný gól plzenského Rafiu Durosinmiho zo 76. minúty reagoval v druhej minúte nadstavenia Blerim Krasniqi, ktorý bol neskôr vylúčený.

"Prestávku pre osvetlenie som ešte nezažil, iba ak kvôli fanúšikom, ktorí vbehli na ihrisko. V zápase môžu nastať všelijaké situácie," uviedol s úsmevom Jirka. "Atmosféra bola veľmi búrlivá, chvíľami som sa trochu bál. Ale ustáli sme to a zvládli to, čo sme zvládnuť mali," dodal rodák z Trnavy.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Západočesi pod vedením nového trénera Miroslava Koubeka zvíťazili prvýkrát až vo štvrtom súťažnom zápase sezóny.

"Samozrejme, je to veľká úľava. Vstup do ligy sa nám nepodaril, doma sme remizovali s Dritou. Potom sme v lige proti Hradcu dostali v poslednej minúte gól na 1:1. Bolo to tak, že sme sem museli prísť vyhrať. Mali sme mierne obavy, ale myslím si, že sme to zvládli," pokračoval krídelník.

Plzeň sa v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy stretne s maltskou Gzirou, ktorá vyradila luxemburský Dudelange.

"Ako sme videli, každý súper vie hrať futbal. Dôležité je pripraviť sa na domáci ligový zápas (s Ostravou) a zvládnuť ho. Dať fanúšikom impulz ako tu, potvrdiť to v nedeľu a potom sa opäť pripraviť na štvrtok (úvodný zápas doma proti Gzire)," konštatoval. 

"Musíme sa chytiť tohto víťazstva. Vziať si pozitíva, držať sa ich, preniesť si ich do ďalších zápasov a, samozrejme, pridať ešte niečo navyše," uzavrel Jirka.

Aké známky dostali hráči podľa Flashscore Hodnotenia?
Aké známky dostali hráči podľa Flashscore Hodnotenia?Flashscore