Nordsjaelland prehral doma len dvakrát. Musíme sa vyvarovať chýb, hlási Koštrna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nordsjaelland prehral doma len dvakrát. Musíme sa vyvarovať chýb, hlási Koštrna

Koštrna je jedným z mála zdravých defenzívnych hráčov Trnavy.
Koštrna je jedným z mála zdravých defenzívnych hráčov Trnavy.TASR
Futbalový Spartak Trnava čaká vo štvrtok duel Európskej konferenčnej ligy na pôde tímu, ktorý prehral tento rok doma len dva zápasy. Dánsky Nordsjaelland disponuje mladým tímom s výbornou technikou. V Right to Dream Park hrá v jeho prospech aj umelý trávnik.

Výhody súpera si uvedomuje aj Kristián Koštrna, obranca úradujúceho víťaza Slovnaft Cupu. "Vieme, akí sú doma silní oproti zápasu u nás. Pripravovali sme sa na hlbší blok aj na vyšší pressing," uviedol.

Nordsjaelland sa sústredí na výchovu hráčov s cieľom ich predaja do európskych veľkoklubov. Celková hodnota kádra dánskeho klubu (37,35 milióna eur) je oproti trnavskému Spartaku o takmer 29 mil. eur vyššia. V klube v minulosti pôsobili traja Slováci vrátane Stanislava Lobotku, ktorý tam zaujal pred prestupom do Celty Vigo.

Trnavský tím figuruje v tabuľke H-skupiny na poslednom štvrtom mieste so skóre 1:8. "Bíli andeli" vsietili jediný gól proti favoritovi skupiny Fenerbahce Istanbul, s ktorým hrali doma vyrovnanú partiu (1:2). Mrzieť ich môže úvodný duel na pôde bulharského majstra Ludogorca Razgrad, kde inkasovali trikrát v priebehu sedemnástich minút a prehrali 0:4.

"Neteší nás nula v tabuľke, ale okrem druhého polčasu v Ludogorci sme odohrali kvalitné zápasy. Musíme spraviť niečo inak a vyvarovať sa chýb. Musíme byť lepší v prechodovej fáze a dotiahnuť niečo do gólu," zhodnotil situáciu svojho tímu pred náročným stretnutím Koštrna.

Momentálne je jedným z mála defenzívnych hráčov Spartaka, ktorého nevyradilo pred štvrtkovým stretnutím zranenie. "Bíli andeli" majú deväť zranených hráčov a tréner Michal Gašparík priznal problémy s vyskladaním päťčlennej obrannej formácie.

"Je to smola, zranenia sa nakopili. Verím, že chalani sa dajú dokopy a ešte nám v tejto sezóne pomôžu," dodal 29-ročný hráč. Spartak prehral mimo európskych súťaží len jeden z predchádzajúcich deviatich zápasov, keď nestačil v derby na Slovan Bratislava (1:2). "Vždy je pozitívne, keď sa mužstvu darí, či je to pohár, liga alebo Európa. Tešíme sa na zápasy a každý chceme vyhrať," dodal Koštrna.