Trnava prišla o remízu v posledných sekundách, skupinu ukončí na štvrtom mieste

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava prišla o remízu v posledných sekundách, skupinu ukončí na štvrtom mieste

Aktualizované
Trnava doma prehrala.
Trnava doma prehrala.Profimedia
Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo svojom poslednom domácom zápase v Európskej konferenčnej lige 2023/24 s Ludogorcom Razgrad 1:2 a skupinovú fázu ukončia na poslednom mieste.

Spartak Trnava - Ludogorec Razgrad 1:2

Trnava nastúpila v rovnakej zostave ako v predchádzajúcom zápase na pôde Nordsjellandu. V bránke bol Takáč, pred ním štvorica Koštrna, Štetina, Kóša a Daniel. V strede poľa hrali Bainovič, Zeljkovič, Bukata a vpredu trio Ofori, Ďuriš a Azango. Úvodné minúty v chladnom počasí boli opatrné z oboch strán, prím hrali defenzívy.

Ludogorec mal o niečo viac z hry a v 23. minúte z prvej šance skóroval. Rýchly brejk i prihrávku do šestnástky síce Štetina ešte prečítal, lenže lopta sa odrazila a Tekpetey ju rezolútne poslal nechytateľne do rohu svätyne. Nakoniec zasiahol VAR a odhalil tesný ofsajd. Na druhej strane chcel Spartak penaltu po ruke, nepískala sa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tesne pred polhodinou hry sa blysol výborným zákrokom Takáč, reflexívne vyrazil hlavičku na malom vápne nepokrytého Piotrowskeho. Smerom dopredu úvodných 45 minút neponúklo, preto tímy išli do šatní za stavu 0:0.

Hneď na začiatku druhého polčasu posunul Tekpetey loptu do pokutového územia, tam si ju ešte potiahol Naressi, ale Takáč zoči-voči protihráčovi vytiahol ďalší nesmierne dôležitý zákrok. Trnava preberala aktivitu a bola aktívna. Hostia dobre bránili svoje pokutové územie. Navyše šancu mal Vidal, strelu k žrdi vytesnil Takáč.

Štvrťhodinu pred koncom sa Ludogorec ujal vedenia už regulárne, pretože Tekpetey využil priestor v šestnástke domácich, prihral a osamotený Kwadwo Duah zblízka prestrelil brankára - 0:1. Sledovalo to 10 158 divákov. Prešlo iba niekoľko minút a po strele spred pokutového územia presne k žrdi vyrovnal Erik Daniel - 1:1.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

V 85. minúte nešťastne rukou zahral vo vlastnom pokutovom území Zeljkovič, hráči Razgradu dostali k dispozícii pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil stopér Verdon, lenže Takáč vystihol smer a penaltu zneškodnil. Gólman Trnavy chytal výborne, v závere zneškodnil aj možnosti Tisseru či Vidala.

Keď už sa zdalo, že stretnutie skončí remízou, tak v posledných sekundách spravil inak výborný Takáč chybu. Lopta mu po centri vypadla z rukavíc a zblízka ju striedajúci Matias Tissera dorazil do siete - 1:2.

Spartak sa rozlúčil s domácim prostredním v EKL neúspešne. Na konte má dva body, už sa nemôže posunúť z poslednej štvrtej priečky. Ludogorec o dva týždne zabojuje v priamom súboji s Nordsjaellandom o druhú postup. Dánsky tím doma porazil vysoko Fenerhabce (6:1), takže poskočil na prvé miesto.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore