V akej forme vstupujú do Konferenčnej ligy súperi Slovana a Trnavy?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V akej forme vstupujú do Konferenčnej ligy súperi Slovana a Trnavy?

Klaksvík je na čele tabuľky svojej najvyššej súťaže.
Klaksvík je na čele tabuľky svojej najvyššej súťaže.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava odštartujú už vo štvrtok pôsobenie v skupinovej fáze Konferenčnej ligy. Ako sa po reprezentačnej prestávke darilo ich skupinovým súperom?

Súperi Slovana Bratislava:

HB Tórshavn - Klaksvík 1:2 a Klaksvík - Toftir 1:1

Klaksvík odohral po reprezentačnej prestáve až dva zápasy a v súboji so Slovanom by mohol byť pomerne unavený, keďže nastúpil v piatok a aj pondelok. Najskôr vyhral na pôde Torshavnu tesne 2:1, ale potom doma remizoval s Toftirom, ktorý dohrával v desiatich. Počas oboch stretnutí sa presadil útočník Frederiksberg a zaokrúhlil počet svojich gólov na desať.

Majster Faerských ostrovov sa ako prvý tím z tejto krajiny dostal do skupinovej fázy niektorej z európskch pohárových súťaží. Aktuálne je po 21 dueloch ligy na čele s 56 bodmi. Vyhral osemnásť stretnutí, dva remizoval a jeden prehral. Náskok pred druhým tímom B36 Tórshavn je štvorbodový.

Klaksvik je lídrom svojej ligy.
Klaksvik je lídrom svojej ligy.Flashscore

Stade Rennnes - OSC Lille 2:2

Hráči Lille remizovali na pôde Rennes. Skóre stretnutia otvoril mladý obranca Yoro, nadviazal na neho Diakité, ale Assignon najskôr vyrovnal a potom pripravil zásah Salahovi, takže oba celky si body rozdelili. "Dogy" sa s ôsmimi bodmi za dve výhry, dve remízy a jednu prehru nachádzajú na šiestom mieste Ligue 1. Slovenský brankár Adam Jakubech počas aktuálneho ročníka ešte ani raz nezasiahol do hry, stále sedel iba na lavičke náhradníkov.

Olimpija Ľubľana - NK Maribor 2:1

Olimpija zvládla ťažký zápas s Mariborom. Najskôr sa presadil Pedro a po zmene strán aj Ratnik. Znížiť síce dokázal Laušič, ale body ostali doma. Pre Ľubľanu to bola piata výhra v sezóne, okrem toho zaknihovala dve prehry a je druhá za vedúcim Celje. Slovinský tím vo štvrtok cestuje na pôdu francúzskeho Lille, začiatkom októbra doma privíta Slovan Bratislava.

Olimpija sa nachádza na druhej priečke tabuľky.
Olimpija sa nachádza na druhej priečke tabuľky.Flashscore

Slovan Bratislava - Klaksvík (štvrtok, 21:00)

Súperi Spartaka Trnava:

Ludogorec Razgrad - Botev Plovdiv 2:2

Bulharský majster odohral zápas na konci augusta, keď porazil Ajax Amsterdam. Odvtedy nehral šestnásť dní, čo sa mohlo podpísať pod domácu remízu s Botevom. Domáci ako jasný favorit viedli po premenenej penalte Verdona, lenže Plovdiv dokázal skóre otočiť. Popov prvý gól strelil a druhý pripravil.

Prekvapenie odvrátil v deviatej minúte nadstavenia Piotrowski, takže Ludogorec získal aspoň bod. Po siedmich odohraných stretnutiach ich má trinásť a je až siedmy. Väčšina tímov však odohrala už deväť zápasov vrátane Lokomotivu Plovdiv, s 25 bodmi prvého celku bulharského pelotónu.

Úvod sezóny nevychádza Ludogorcu podľa predstáv.
Úvod sezóny nevychádza Ludogorcu podľa predstáv.Flashscore

Fenerbahçe - Antalyaspor 3:2

Fenerbahçe má na začiatku sezóny 2023/24 úžasnú formu, pretože doposiaľ odohral vo všetkých súťažiach desať zápasov a zakaždým vyhral. To sa potvrdilo aj po reprezentačnej prestávke. Síce to nebol stopercentný výkon, ale tri body sú v v tabuľke. Po štyroch kolách ich má istanbulský tím plný počet dvanásť. Edin Džeko sa navyše postaral o štvrtý gól v lige, pridal dve asistencie. V sobotu rozhodol Szymanski. Zdá sa, že tento rok bude Fenerbahçe veľmi silné. Vo štvrtok sa o tom môže presvedčiť dánsky Nordsjaelland.

Fenerbahçe vyhráva všade, kam príde.
Fenerbahçe vyhráva všade, kam príde.Flashscore

Nordsjaelland - FC Kodaň 2:2

V šlágri kola dánskej súťaže sa stretli dvaja účastníci skupinovej fázy európskych pohárov. Domáci uhrali cennú remízu, ale dva razy museli doťahovať nepriaznivý stav 0:1, respektíve 1:2. Najskôr to zvládol Tverskov a následne Frese. Za hostí odohral celý duel aj slovenský obranca Denis Vavro, videl žltú kartu. Nordsjaelland je po ôsmich kolách tretí, dva body za Kodaňou. Zatiaľ prehral len raz pri skóre 21:8 má najlepšiu ofenzívu v lige, ako aj druhú najlepšiu defenzívu.

Ludogorec Razgrad - Spartak Trnava (štvrtok, 18:45)