Finále EL môžu rozhodnúť malé detaily. Stojí proti nám skvelý tím, vraví Gasperini

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále EL môžu rozhodnúť malé detaily. Stojí proti nám skvelý tím, vraví Gasperini

Gasperini verí, že svoj tím dobre pripravil.
Gasperini verí, že svoj tím dobre pripravil.AFP
Tréner Atalanty Gian Piero Gasperini (66) je presvedčený, že jeho tím je psychicky aj fyzicky pripravený na stredajšie finále Európskej ligy. Pre talianske mužstvo je pripravená viac než náročná prekážka v podobe doposiaľ nezdolaného Bayeru Leverkusen.

Po bolestivej prehre s Juventusom v minulotýždňovom finále Talianskeho pohára je Gasperini odhodlaný zabezpečiť pre klub z Bergama prvú veľkú trofej po 61 rokoch a zároveň triumf v prvom európskom finále. "Veríme, že sme sa pripravili na všetko, na čo sme mali, takže sa už len tešíme na zápas," povedal novinárom.

"Myslím si, že sme v najlepšej možnej kondícii z psychologického aj fyzického hľadiska," uviedol skúsený kormidelník Atalanty. Neporaziteľnosť Leverkusenu v aktuálnej sezóne budí rešpekt u súperov na všetkých frontoch.

"Sme si vedomí, že nás čaká skvelý tím. Vieme, že Leverkusen je nezdolaný a že má za sebou úžasnú sezónu. Výsledky, ktoré v tomto ročníku dosiahli, nie sú náhodné. Vo finále môžu rozhodnúť aj malé detaily," hovoril Gasperini.

"Naša cesta však bola tiež veľmi dobrá, pretože sme porazili dosť silné tímy, aby sme sa dostali do finále. Takisto si veríme," poznamenal taliansky lodivod a povedal, že všetci jeho hráči sú na zápas pripravení. Výnimkou je stredopoliar Marten de Roon, ktorý je mimo hry pre zranenie stehenného svalu.

"Osobne som veľmi sklamaný, že tam nebudeme mať De Roona, pretože má pre nás na ihrisku veľkú hodnotu. Zaslúžil si finále. Atalante dal tak veľa, je mi ľúto, že bude chýbať na náš najdôležitejší zápas," priznal kouč.

Atalanta - Leverkusen (streda, 21:00)