Hancko a Sauer privítajú v súboji EL nabudených Rimanov, Haraslín mieri na horúcu pôdu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hancko a Sauer privítajú v súboji EL nabudených Rimanov, Haraslín mieri na horúcu pôdu
Hancko bude brániť ofenzívne výpady Rimanov.
Hancko bude brániť ofenzívne výpady Rimanov.Profimedia
Do play-off o osemfinále Európskej ligy zasiahne aj dvojica tímov, v ktorých patria slovenskí futbaloví reprezentanti medzi kľúčových hráčov. Feyenoord so stopérom Dávidom Hanckom (26) a krídelníkom Leom Sauerom (18) privíta vo štvrtkovom úvodnom zápase vyraďovacej fázy AS Rím. Sparta sa predstaví v Istanbule proti Galatasarayu, pričom český majster už bude môcť počítať s Lukášom Haraslínom (27).

Haraslín vynechal pre zranenie členka víkendový štart jarnej časti na pôde Karvinej, v ktorej "rudí" triumfovali 3:0 a upevnili si post lídra českej ligy. Galatasaray v generálke zdolal Basaksehir 2:0 a spolu s Fenerbahce zvádza tuhý boj o titul, pred mestským rivalom má dvojbodový náskok.

Takisto ťahá osemzápasovú šnúru triumfov, naposledy ho dokázala zdolať ešte v polovici decembra Kodaň v záverečnom súboji skupinovej fázy Ligy majstrov. Z 21 domácich zápasov v tejto sezóne prehral len raz, proti Sparte hlási 23-rekordný turecký šampión vypredaný štadión.

Feyenoord a AS Rím sa navzájom veľmi dobre poznajú. V máji 2022 sa stretli vo finále Európskej konferenčnej ligy, v ktorom taliansky tím zvíťazil 1:0 a stal sa úplne prvým víťazom tejto súťaže. Vlani na seba oba tímy narazili vo štvrťfinále Európskej ligy a opäť bol úspešnejší AS, ktorý postúpil po výsledkoch 0:1 (vonku) a 4:1 po predĺžení (doma). Aktuálne už na lavičke Rimanov nesedí José Mourinho, ale ich bývalý dlhoročný hráč Daniele De Rossi. Nový kouč uspel v troch ligových dueloch za sebou, cez víkend však jeho zverenci podľahli lídrovi Serie A Interu Miláno 2:4. Teraz pocestujú na pôdu mužstva z Rotterdamu, v ktorom pôsobia aj Hancko so Sauerom.

Až tri kluby má v play-off o osemfinále Portugalsko. Sporting nastúpi proti Young Boys Bern, Benfica proti FC Toulouse a súperom Bragy je Karabach Agdam z Azerbajdžanu. Ten sa do vyraďovacej fázy dostal prvýkrát v histórii. "Na tento moment sme čakali dlho, snažili sme sa o to osem rokov. Zápasy s kvalitnými súpermi ako Braga pozdvihnú úroveň azerbajdžanského futbalu. Nie sme favoriti, môžeme iba prekvapiť," citoval portál uefa.com slová trénera Karabachu Gurbana Gurbanova.

V nemeckom Hamburgu našiel prechodný domov Šachtar Doneck, ktorý na tamojšom Volkparkstadone privíta Olympique Marseille. Sedemnásobný európsky šampión AC Miláno bude favoritom na postup proti Stade Rennes. Francúzsky tím má však dobrú fazónu, keď vyhral osem zápasov v rade.