Historická noc pre Atalantu. Vedeli sme, kde má Leverkusen medzery, vravel Gasperini

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Historická noc pre Atalantu. Vedeli sme, kde má Leverkusen medzery, vravel Gasperini

Tréner Gasperini získal prvú trofej vo svojej kariére.
Tréner Gasperini získal prvú trofej vo svojej kariére.Profimedia
Atalanta oslavuje prvú európsku trofej v klubovej histórii. Vo finále Európskej ligy porazila Leverkusen a jeho rekordnú sériu bez prehry stopla na 51 zápasoch. Tréner Gian Piero Gasperini (66) v Dubline zdvihol nad hlavu prvý pohár v kariére.

Skúsený kouč po obrovskom úspechu uviedol: "Vážim si to, ale nemyslím si, že by som bol lepší tréner ako tesne pred zápasom." Gasperini ďalej pokračoval slovami:

"Musím uznať, že toto víťazstvo je naozaj zaslúžené. Porazili sme Liverpool, Sporting a teraz aj Bayer. Keď sme vyradili Liverpool, bol práve na čele Premier League. Sporting a Leverkusen ovládli svoje ligové súťaže. Je takmer neuveriteľné, čo sme dokázali."

Atalanta - Leverkusen 3:0

Taliansky tréner prišiel do Bergama v lete 2016 a počas jedinej sezóny dostal podpriemerný celok medzi taliansku elitu. Pred jeho príchodom Atalanta končila v druhej desiatke poradia Serie A. V ôsmich sezónach pod skúseným kormidelníkom nikdy nebola horšie ako ôsma a trikrát sa prebojovala až do Ligy majstrov.

V aktuálnom ročníku sa na severe Talianska museli uspokojiť s účasťou "iba" v Európskej lige, no ťaženie, ktoré v nej predviedli, sa zapísalo do dejín klubu. "Je to naozaj veľké zadosťučinenie, chlapci podali mimoriadny výkon. Je to úžasný, nezabudnuteľný večer," uviedol Gasperini bezprostredne po zápase, v ktorom oslávil najväčší úspech svojej trénerskej kariéry.

Skúsený lodivod nemal pred Leverkusenom zbytočný rešpekt a do finále postavil veľmi ofenzívnu zostavu s LookmanomScamaccomDe Ketelaerem

"Hráme takto celkom často. Dnešný zápas navyše priamo nabádal k tomu, aby som chlapcov nasadil v tomto zložení. Bolo to finále, chceli sme preto vyhrať a chceli sme si pre výhru dôjsť útočným futbalom," prezradil.

"Nechceli sme ísť do zápasu s tým, že budeme len brániť. Vieme, že Leverkusen je veľmi silný v ofenzíve, ale našli sme u nich nejaké medzery vzadu," dodal tréner, ktorý si urobil meno na lavičke Janova.

Atalanta sa o historicky druhú trofej v klubovej histórii začala hlásiť počas prvej pol hodiny, keď sa zásluhou Lookmana dostala do dvojgólového vedenia. Nigérijský krídelník po zmene strán prekonal brankára Kovářa aj tretíkrát a stal sa hlavným hrdinom finálovej bitky.

"Skvelý začiatok nám naozaj pomohol. Dostali sme sa do hry a súpera sme dokonale zaskočili. Nakoniec to bol mimoriadny večer,“ vravel Gasperini po zisku prvej trofeje v trénerskej kariére.