Schranz pomýšľal na hetrik. Spolu s Hromadom sa tešia na odvetu v Košiciach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schranz pomýšľal na hetrik. Spolu s Hromadom sa tešia na odvetu v Košiciach

Jindřich Trpišovský pochválil svojich zverencov.
Jindřich Trpišovský pochválil svojich zverencov.Profimedia
Futbalista pražskej Slavie Ivan Schranz (29) si nevie vysvetliť, prečo sa mu tak darí vo veľkých pohárových zápasoch. Prvé dva góly slovenského univerzála pomohli tímu k víťazstvu 3:0 nad Dniprom v úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy. Nadviazal tak na svoje kľúčové góly z minuloročnej kvalifikácie EKL.

Na tlačovej konferencii Schranz priznal, že chvíľu pomýšľal na hetrik, ale po vylúčení spoluhráča Igoha Ogbua sa viac sústredil na svoju bezchybnú defenzívnu prácu.

"Neviem, čím to je, že mi to v týchto zápasoch fungujeVždy musí niekto streliť gól, dnes to vyšlo mne. Predtým dávali góly v lige iní chalani. Teším sa hlavne z výsledku, ale som rád aj za to, že sa mi podarilo skórovať. Je to veľmi dobrý rezultát do odvety a teší nás to," povedal po svojich prvých zásahoch sezóny.

Slovák bol hlavnou streleckou oporou Slavie už v minulej kvalifikácii EKL. Proti Panathinaikosu strelil víťazný gól a potom poslal pražský tím do hlavnej fázy ranou v nadstavenom čase proti Rakówu Częstochowa. Predminulý rok skóroval aj v kľúčovom dueli skupiny proti Unionu Berlín a potom vo vyraďovacej fáze proti Fenerbahce Istanbul.

Štatistiky duelu
Štatistiky dueluFlashscore

"Možno mi veľké zápasy vyhovujú. Dnes mi to vyšlo, ale pre nás v Slavii je každý súboj veľký a dôležitý. Nerobíme rozdiely. Takže by som to nerozdeľoval, že niektoré stretnutia sú dôležitejšie ako iné," poznamenal Schranz.

Proti Dnipru skóroval v piatej a 38. minúte. "Pri prvom góle bol výborný center od Masopusta pred bránu. Bol som tiesnený jedným hráčom, podarilo sa mi nejako prejsť pred neho a zapadlo to do siete. Takže pekná akcia a skvelý začiatok," opísal a dodal aj pohľad na druhý zásah: 

"Po rohovom kope lopta prepadla, niekto ju pretečoval. Ocitol som sa pred brankárom, tak som sa sústredil len na to, aby som to dobre trafil."

Slavia - Dnipro-1 3:0

Na chvíľu si spomenul aj na hetrik, ktorý už v Slavii zaznamenal pri víťazstve 3:1 v Tepliciach počas predminulého júla. "Je pravda, že keď som strelil druhý gól, preblesklo mi hlavou, že možno bude ešte jedna šanca a možno zopakujem svoj hetrik. Po červenej karte som však na to okamžite prestal myslieť a sústredil som sa na to, aby sme udržali stav a prípadne pridali ešte jeden gól. To sa nám podarilo," pochvaľoval si.

V Slavii často strieda pozície. Teraz hral na pravom krídle, po vylúčení Ogbua sa stiahol do obrany. "Je nejaká pozícia, na ktorej by som si teraz netrúfal hrať? Možno nie," usmial sa. "Ale asi by som nechcel, aby prišlo k tomu, že budem musieť chytať. Aj stopér je veľmi ťažký post, takže verím, že to tak ďaleko nedôjde. Ak však bude treba, som pripravený ísť všade tam, kam ma tréner pošle," povedal Schranz.

Odveta bude v Košiciach

Bratislavčan sa teší na odvetu v Košiciach, kde má Dnipro pre ruský vojenský útok na Ukrajinu svoj domáci pohárový azyl. "Najmä Jakub Hromada (košický rodák - pozn.red.) sa teší asi najviac. Teším sa spolu s ním, že nám ukáže kúsok Košíc. Hral som tam, samozrejme, ešte na starom štadióne. Takže sa teším aj na novú arénu. My Slováci sa tam budeme cítiť ako doma," dodal.

Podľa trénera Jindřicha Trpišovského má Schranz veľkú výhodu v tom, že je komplexný. "Ivan za dva roky v Slavii neuveriteľne vyrástol. Je to veľmi dôležitý hráč pre celé mužstvo, je komplexný. Keď ho postavím na ihrisko, viem, že svoju prácu zvládne. Je jednou z prvých volieb na tieto zápasy, zvládne každú pozíciu. Vpredu je nebezpečný a vzadu zodpovedný. To je presne to, čo chcete," povedal tréner.

Hodnotenia hráčov
Hodnotenia hráčovFlashscore

"Ivan má rôznorodé zakončenie, úžasnú biomechaniku pohybu, jeho trajektória strely je nesmierne zaujímavá - hovorím tomu schranzovka. U neho je to o čistote kopu, dokáže dobre sklopiť nohu a krásne to trafiť. Keď vystrelí, lopta neplače, ale veselo letí," zažartoval Trpišovský.