Slovan si do odvety vezie jednogólovú výhodu. Až na záver podal výborný výkon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si do odvety vezie jednogólovú výhodu. Až na záver podal výborný výkon

Aktualizované
Dávid Strelec po práci Marcelliho zvyšoval na 2:0. Slovan si napriek tomu vezie do odvety výhodu len gólu.
Dávid Strelec po práci Marcelliho zvyšoval na 2:0. Slovan si napriek tomu vezie do odvety výhodu len gólu.TASR
Zverenci Vladimíra Weissa (58) vypadli z tretieho predkola Ligy majstrov s izraelskym celkom Maccabi Haifa. Napriek istote skupiny tretej najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe, si môžu zlepšiť pozíciu a postúpiť do Európskej ligy. V úvodnom dueli play-off si vybudovali pred odvetou jednogólovú výhodu, keď Aris Limassol zdolali 2:1. Druhý súboj je na programe vo štvrtok 31.8. od 19:00.

Slovan Bratislava - Aris Limassol 2:1

V základnej zostave "belasých" nastalo oproti predchádzajúcemu vystúpeniu v predkole Ligy majstrov na pôde Maccabi Haifa päť zmien. Premiérovo od úvodu naskakuje odchovanec Nino Marcelli. Svalové zranenie vyradilo z hry Aleksandara Čavriča, ktorý s tímom netrénoval. Na zápasovej súpiske figuruje uzdravený kapitán Vladimír Weiss. Na svoju príležitosť čaká na lavičke.

Začalo sa aktívne z oboch strán. V polovici tretej minúty rozohral sprava štandardku Tolič a po jeho prudkom centri zakončoval hlavou nad bránu Abubakari zvnútra šestnástky. Slovan bol aktívnejší. Držal loptu na svojich kopačkách a vďaka svojmu vysokému postaveniu ju včas po strate získaval. Súperovi prakticky nedovolil rozohrávať a dostávať sa do kombinácie.

Domáci z toho ťažili viacerými pološancami, ale ani z jednej si nevypracovali gólovú príležitosť. Na druhej strane bol bez zákroku Borjan. Vôbec prvýkrát sa musel mať na pozore až v 27. minúte, keď boxoval prudký center letiaci zľava z kopačky Bengtssona. S naplnením polhodiny hry mohli "belasí" udrieť. Lopta, so šťastím, prepadla k Marcellimu za defenzívu hostí, ale šikovný krídelník ľavačkou brankára Vanu Alvesa neprekonal. 

V 33. minúte ale slovanisti predviedli jednoduchú, no za to peknú akciu. Zo svojej polovice nakopol dlhú loptu medzi dvoch obrancov Kucka, tá spadla k nabiehajúcemu Toličovi a zoči-voči brankárovi nezaváhal - 1:0. Zakrátko legionár z Chorvátska vysunul Abubakariho, ktorý prenikol dovnútra pokutového územia, ale na jeho prudkú ranu sprava k bližšej žrdi stihol Vana Alves zareagovať. 

Tolič otvára skóre stretnutia
Tolič otvára skóre stretnutiaTASR

V 42. minúte si spracoval loptu Marcelli, individuálne sa prepracoval z hranice pokutového územia k strele k pravej žrdi, no opäť sa blysol Vana Alves a držal svoj tím stále v hre. V mikrosúboji s domácim odchovancom mal zatiaľ navrch. Zároveň to bola v prvom dejstve posledná nebezpečná situácia. Zverenci Vladimíra Weissa boli na trávniku do týchto chvíľ lepším mužstvom a s loptou i bez neho dominovali.

Po zmene strán sa nezačalo tak aktívne ako v prvom, ale opäť mohol skórovať Slovan. Po rohovom kope sa lopta dostala na vzdialenejšiu žrď, kde sa ocitol úplne voľný Tolič, ale tentoraz pálil zblízka z prvej, trestuhodne, nad bránu. Ale v 57. minúte to "belasí" vyskúšali rýchlou akciou po ľavej strane cez Lovata, ktorý posunul loptu Marcellimu. Ten zblízka vystrelil, strážca svätyne Arisu vyrazil iba pred seba, kde bol pohotový Strelec a za pomoci Cajua zvýšil na 2:0.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Až po hodine hry sa hostia dostali k ako takej príležitosti. Zvnútra pokutového územia pálil vysoko nad Caju. V záverečnej pätnásťminútovke využili hráči Arisu otvorenú obranu domácich. Zaútočili po ľavej strane. Caju nakopol za Lovata na Stepinskeho. Borjan vybehol, ale po jeho zákroku sa pred prázdnou bránou dostal k dorážke Mayambela a bolo 2:1.

Súper ožil a v zakrátko mohol vyrovnať. Sprava spoza šestnástky napriahol a obstrelom na pravú žrď to skúšal Mayambela. Mieril tesne vedľa. Bol to akýsi výstražný prst pre Slovan, ktorý v ostatných minútach upustil od svojej aktívnej hry a začal kopiť chyby, ktorými dostával protivníka do hry. V úvode 84. minúty otestoval Lovat z priameho kopu pozornosť svojho krajana v bráne Vanu Alvesa, ale ten bol pripravený na strelu k ľavej žrdi.

Záverečných deväť nadstavených minút prinieslo mierne napätie, viac prerušovanej hry než plynulej, ale zverenci Vladimíra Weissa si svoje víťazstvo postrážili a na Cyprus tak o týždeň cestujú s jednogólovou výhodou.