Community Shield získal Arsenal. Po góle z nadstaveného času vyhral penaltový rozstrel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Community Shield získal Arsenal. Po góle z nadstaveného času vyhral penaltový rozstrel

Hráči Arsenalu sa tešia z gólu Trossarda.
Hráči Arsenalu sa tešia z gólu Trossarda.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali vo Wembley nad Manchestrom City 2:1 po penaltovom rozstrele a získali Community Shield.

Manchester City - Arsenal 1:2 po pen.

Na oboch tímoch bolo vidieť, že ide o ich prvý súťažný zápas po letnej prestávke, a tak sa nehralo v typickom vysokom anglickom tempe. Manchester City jasne kontroloval loptu, držal ju miestami až 85 percent času, ale ťažko si vytváral šance. Ojedinelú strelu z diaľky nasmeroval Rodri za pomoci teču tesne vedľa.

Arsenal navštívil šestnástku súpera premiérovo po takmer polhodine hry, keď si center sprava našiel Havertz a z otočky vystrelil do nohy Ortegu. Dorážku Martinelliho zablokoval Stones. Zakrátko Saka technicky obstrelil vzdialenejšiu žrď z vonkajšej strany. Havertz nedal ani druhú obrovskú možnosť, ostal sám na päťke a vystrelil priamo do Ortegu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ramsdale sa prvýkrát výraznejšie ukázal pri hlavičke Stonesa z úvodu druhého dejstva. "Cityzens" na ofenzívne trápenie reagovali striedaniami. Po hodine zišiel z ihriska nevýrazný Haaland. Nóra nahradil mladý Cole Palmer a ten z hranice pokutového územia poslal krásnu technickú strelu do vzdialenejšieho rohu brány - 1:0.

Zakrátko mohol pridať poistku Foden, avšak Ramsdale parádne zneškodnil pokus zblízka a pravou rukou predviedol skvelý reflexívny zákrok po prekvapivej hlavičke Rodriho na prednej žrdi. Dlhý nadstavený čas priniesol šťastie Arsenalu. V jeho 11. minúte Leandro Trossard vystrelil z hranice šestnástky a teč Akanjiho nasmeroval loptu do protipohybu Ortegu - 1:1.

O víťazovi tak museli rozhodnúť až pokutové kopy. Tie otvoril úspešne Ødegaard a De Bruyne trafil brvno. Trossard, Silva aj Saka dali, avšak v tretej sérii sa pomýlil Rodri, čiže "Gunners" viedli 3:1. Fábio Vieira mohol spečatiť triumf svojho tímu, čo sa mu parádnou ranou do vinkla aj podarilo.