Haaland je blízko návratu. Ešte chvíľu počkáme, hlási Guardiola a ďakuje Phillipsovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland je blízko návratu. Ešte chvíľu počkáme, hlási Guardiola a ďakuje Phillipsovi

Haaland vynechal posledných deväť zápasov City vo všetkých súťažiach a podľa všetkého vynechá minimálne aj desiaty.
Haaland vynechal posledných deväť zápasov City vo všetkých súťažiach a podľa všetkého vynechá minimálne aj desiaty.Reuters
Útočník Manchestru City Erling Haaland (23) vynechá zápas štvrtého kola FA Cupu s Tottenhamom Hotspur, ale je blízko návratu do hry, povedal vo štvrtok manažér Pep Guardiola (53).

Haaland vynechal posledných deväť zápasov City vo všetkých súťažiach pre zranenie nohy a Guardiola je pripravený ešte počkať, kým sa nórsky útočník úplne zotaví.

"Je blízko návratu. Vo štvrtok ešte nebude pripravený, ale je blízko. Tréningový kemp bol dobrý, odtrénoval niekoľko jednotniek a posledné dva dni tu trénoval, ale nie je to dokonalé a ešte chvíľu počkáme," vyjadril sa Španiel.

Manažér tiež informoval, že obranca Manuel Akanji vynechá piatkový duel na pôde Spurs, ale jeho defenzívny kolega John Stones aj brankár Ederson sú k dispozícii. Guardiola potvrdil správu, že stredopoliar Kalvin Phillips je v Londýne na lekárskej prehliadke vo West Hame United pred pravdepodobným hosťovaním.

"Stále to nie je hotové, ale v stredu odcestoval na lekárske testy. Pravdepodobne to bude hosťovanie na šesť mesiacov a dúfam, že bude môcť toľko minút, koľko si zaslúži a ktoré som mu nemohol dať," uviedol šéf lavičky.

"Ak by som mu dal 10-15 zápasov v rade, hral by dobre, ale to som mu nedal. Mám v mužstve hráčov a rozhodli sme sa, že hľadáme iné veci. Môžem len povedať, že som mu vďačný za jeho správanie mimo ihriska a dúfam, že bude mať dostatok minút. V budúcej sezóne potom uvidíme, čo sa stane."

Riaditeľ futbalových operácií v City Football Group Omar Berrada nedávno odišiel do Manchestru United ako výkonný riaditeľ a Guardiola mu zaželal všetko dobré. "Bol to dôležitý človek pre túto organizáciu. Sám sa však rozhodol odísť. Klub sa pozerá dopredu a nájde správnu osobu."

Guardiola takisto reagoval na vyjadrenia prezidenta UEFA Aleksandra Čeferina, že riadiaci orgán európskeho futbalu správne zakázal City účasť v európskych súťažiach v roku 2020 pre porušenie finančných predpisov, pričom toto rozhodnutie neskôr zrušil Medzinárodný športový súd. City, ktoré odmietlo pochybenie, čelí 115 obvineniam zo strany Premier League v súvislosti s porušením finančných pravidiel.

"Ako právnik, ktorým prezident UEFA je, by mal počkať a potom si robiť, čo chce. Musí počkať, má veľa práce v UEFA, právnici by mali rešpektovať postup. Vie, že máme právo sa brániť," zanechal Guardiola svoj pohľad.

Tottenham - Manchester City (piatok, 21:00)