Duklu povedie aj napriek trestu. Odvolacia komisia prípad Radu ešte neriešila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Duklu povedie aj napriek trestu. Odvolacia komisia prípad Radu ešte neriešila
Rada bude v piatok na lavičke Dukly.
Rada bude v piatok na lavičke Dukly.Profimedia
Tréner Peter Rada (65) povedie futbalistov pražskej Dukly nielen v piatkovom 20. kole druhej ligy v Jihlave, ale zrejme aj v nasledujúcich zápasoch. Kouč dostal pred týždňom za rasistickú urážku rekordný 8-mesačný trest, proti ktorému sa odvolal. Odvolacia komisia Futbalovej asociácie ČR si vyžiadala písomné odôvodnenie od disciplinárnej komisie, ktoré ešte nie je hotové. Verdikt je teda zatiaľ neprávoplatný. Radov prípad sa bude riešiť zhruba o tri týždne.

Rada sa previnil v dueli úvodného jarného kola so Zbrojovkou Brno, ktorý sa skončil výsledkom 3:3. Hosťujúcemu trénerovi Tomášovi Poláchovi povedal "zúfalec cigánsky". Okrem osemmesačného trestu dostal pokutu 80-tisíc českých korún. S Duklou vedie tabuľku o dva body pred Vyškovom.

"Pánom Radom sa teraz nebudeme zaoberať z toho dôvodu, že ešte nie je písomné vyhotovenie prvoinštančného orgánu. Myslím si, že disciplinárna komisia vyhotoví písomné rozhodnutie budúci týždeň po Veľkej noci. Potom vždy dávame každému účastníkovi priestor aspoň 14 dní, aby proti tomu vyhotovil písomné odvolanie s argumentmi. Následne vo veci nariadime pojednávanie. Stretávame sa tak raz za tri nedele," vyhlásil Malý.

Vyhlásenie Petra Radu.
Vyhlásenie Petra Radu.Opta by Stats Perform

Malý nepredpokladá, že by sa s členmi odvolacej komisie rozhodol na zvolanie mimoriadneho zasadnutia: "Budeme o tom diskutovať s kolegami, či nemáme rozhodnúť skôr. Úprimne povedané, nevidím dôvod, že by prípad pána Radu mal byť odlišný od iných prípadov napríklad prvoligových hráčov, klubov alebo trénerov. Myslím si, že budeme postupovať úplne rovnako ako pri ostatných. Až na úplne výnimky sme mimoriadne nikdy nezasadali." 

Bývalého reprezentačného obrancu a niekdajšieho kouča národného tímu, Teplíc, Jablonca, Liberca alebo oboch pražských "S" trestá disciplinárna komisia opakovane. Naposledy dostal Rada v októbri trojzápasový dištanc a pokutu 30-tisíc korún za to, že počas stretnutia v Chrudime sa vyhrážal asistentovi rozhodcu Tomášovi Mokruschovi.