Pod Dubňom sa podpisovali zmluvy, Žilina si poistila služby troch mladíkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pod Dubňom sa podpisovali zmluvy, Žilina si poistila služby troch mladíkov

Traja Žilinčania predĺžili svoje kontrakty.
Traja Žilinčania predĺžili svoje kontrakty.MŠK Žilina
Ešte pred odchodom na sústredenie do Rakúska sa vedenie fortunaligového futbalového klubu MŠK Žilina dohodlo na nových zmluvách s trojicou hráčov - obrancom Patrikom Leitnerom (21) a stredopoliarmi Patrikom Iľkom (22) a Martinom Gomolom (21). Informoval o tom web MŠK.

Gomola, ktorý prišiel pod Dubeň v roku 2017 do kategórie U16, doteraz zbieral skúsenosti najmä v B-tíme, tam patril k oporám. Aj preto je momentálne už súčasťou "áčka", v ktorom sa bude snažiť pripísať si prvé fortunaligové minúty. K tomu všetkému prišiel pred štartom novej sezóny aj kontrakt s platnosťou do 30. júna 2025. 

"V prvom rade ďakujem vedeniu za prejavenú dôveru. Nová zmluva mi dáva možnosť pokračovať v klube, v ktorom môžem naďalej rásť a zlepšovať sa. Verím, že môj pobyt v kabíne A-tímu nebude krátkodobý a postupne sa tu usadím napevno," vyjadril sa.

Leitner by rád dostával šancu aj po podpise dohody, ktorá má platnosť do 30. júna 2026. "Som rád, že klub mal záujem o moje služby a s tým súvisiace predĺženie zmluvy. V Žiline chcem napredovať, je to moje rodné mesto a cítim sa tu skvele. Minulý ročník som dostával šancu, za čo som vďačný. Verím, že aj moje výkony boli adekvátne. Toto predĺženie zmluvy je pre mňa motiváciou do ďalšej práce. Dúfam, že spoločne budeme stúpať ku krajším momentom a úspechom."

Leitner zasiahol v minulej sezóne Fortuna ligy do 23 duelov
Leitner zasiahol v minulej sezóne Fortuna ligy do 23 duelovFlashscore

Polrok pred uplynutím kontraktu prišla ponuka na novú zmluvu aj pre Iľka. Pracovitý stredopoliar, ktorý je z tejto trojice "šošonov" najskúsenejší, neváhal pokračovať v spolupráci s MŠK.

"Keď sa predošlý kontrakt blížil ku svojmu koncu, vedenie ma oslovilo ohľadom nového. Spoločnú reč sme našli rýchlo, za čo som rád. Pôsobím tu už šiesty rok, naučil som sa veľa, preto som rád, že môžem pokračovať s touto partiou ďalej. Niečo sme už spolu dosiahli a verím, že je pred nami ešte veľa úspechov. Dúfam, že z hľadiska tímu i mňa osobne to bude takto pokračovať a hlavne budem zdravý," uviedol.

Iľko má v Žiline odohratú už slušnú porciu minút
Iľko má v Žiline odohratú už slušnú porciu minútFlashscore