Slovan otočil nepriaznivé skóre a porazil DAC, na prvú priečku stráca tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan otočil nepriaznivé skóre a porazil DAC, na prvú priečku stráca tri body

Aktualizované
Striedajúci Abubakari sa postaral o výhru Slovana.
Striedajúci Abubakari sa postaral o výhru Slovana.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali nedeľný šláger 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy proti Dunajskej Strede a z druhej priečky strácajú na prvý DAC už len tri body.

ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:0)

Gól: 65. Čavrič, 69. Abubakari - 64. Kalmár

Pred začiatkom stretnutia si všetci minútou ticha pripomenuli pamiatku nedávno zosnulého bývalého hráča Slovana Maria Božiča a následne sa začal veľmi dôležitý duel, do ktorého domáci nastúpili s čiernymi páskami na rukávoch. Už v tretej minúte poslal zľava strieľaný center Lovat, iba tesne minul vzdialenejšiu žrď brány.

Zakrátko Kucka najskôr odvrátil pas z priameho kopu, ale vzápätí sa lopta vrátila. Osamotený Brunetti bol na päťke v záklone, preto pri obrovskej šanci nezakončil prudšie. Nepochodil ani Blackman. Zaujímavo sa rozvíjajúcu kontru zakončil slabo priamo do Trnovského.

Osemnásta minúta priniesla faul Brunettiho na Čavriča, ktorý mohol smerovať z krídla do šestnástky. Hlavný arbiter Kráľovič vytiahol žltú kartu a toto rozhodnutie ponechal aj po tom, ako si všetko pozrel cez systém VAR. Ďalšie minúty dlho neprinášali žiadny vzruch, dominovali defenzívy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zmenil to Blackman. Uvoľnil sa na pravej strane šestnástky cez Lovata, krížny pokus mieril vedľa. Prvý polčas skončil bezgólovou remízou 0:0. Začiatok druhého dejstva prinášal viacero tvrdších zákrokov na oboch stranách. Strelecky osviežil zápas Weiss, spred šestnástky zakončil volejom nad.

Pinto centrom sprava takmer našiel pred bránou Kalmára, v poslednej chvíli zasiahol Kašia. Otvorenie skóre priniesla 64. minúta. Pinto a Zsolt Kalmár boli úplne sami na hranici šestnástky, prvý prihral na druhého menovaného a maďarský reprezentant krásnou strelou nedal Trnovskému šancu na zákrok - 0:1.

Prešla iba minúta, keď striedajúci Čakvetadze objavil na zadnej žrdi Aleksandra Čavriča. Útočník Slovana hlavičkou prekonal Petráša - 1:1. "Belasí" v 69. minúte dokonca už vyhrávali. Center Medvedeva prepadol za stopérov, na päťke ostal voľný Malik Abubakari, aby hlavou zblízka otočil výsledok - 2:1.

Niarchos mohol vyrovnať, pretože Blackman ho našiel medzi stopérmi. Hosťujúci útočník však hlavičkoval trestuhodne tesne vedľa. Adrián Guľa v snahe vyrovnať poslal na hrot stopéra Kružliaka, ale ani tento krok nepriniesol ďalší gól. Dunajská Streda tak má na čele už iba trojbodový náskok. Do konca súťaže sa hrá ešte o osemnásť bodov v šiestich stretnutiach.

Vyjadrenia po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Z môjho pohľadu to bol najťažší a najkvalitnejší zápas sezóny čo sa týka emócií a kvality. Museli sme siahnuť na dno síl proti súperovi, ktorý bol vynikajúci. Ja som spokojný s nasadením i výsledkom. Máme šancu na pokračovanie sezóny, v prípade prehry by bol koniec. Takto sa liga prakticky začala. O titul sa bude hrať do posledného kola a bude to ťažké predovšetkým v hlavách."

Adrián Guľa, tréner D. Stredy: "Zaujímavý súboj kvalitných mužstiev. Náš výkon bol dobrý v oboch polčasoch. Po góle sme trochu stratili koncentráciu, tam musíme byť precíznejší. Ale ukázali sme sami sebe, že sme na to pripravení fyzicky aj takticky, že vieme vzdorovať aj takým silným tímom ako je Slovan."

Aktuálny tabuľkový pohľad na prvú šestku.
Aktuálny tabuľkový pohľad na prvú šestku.Flashscore