Vybrali nástupcu Straku. Do Trenčína prichádza Srb Stolica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vybrali nástupcu Straku. Do Trenčína prichádza Srb Stolica
Srb Stolica je nástupcom Čecha Straku.
Srb Stolica je nástupcom Čecha Straku.AS Trenčín
Novým trénerom AS Trenčín sa stal Ilija Stolica. So 44-ročným srbským manažérom podpísal fortunaligový klub dvojročnú zmluvu. Do celku spod hradu Matúša Čáka prichádza ako náhrada za Františka Straku (64), ktorý udržal Trenčín medzi elitou, ale vedenie Trenčína mu neponúklo ďalšiu spoluprácu.

Rodák z predmestia Belehradu má za sebou niekoľko zaujímavých trénerských skúseností. Bol hlavným trénerom FK Voždovac, Vojvodiny Novi Sad, Olimpije Ľubľana a Partizanu Belehrad. Dva roky pôsobil aj ako manažér srbskej reprezentácie do 21 rokov.

"Je pre mňa obrovskou cťou stať sa trénerom AS Trenčín. Klub vnímam a sledujem veľmi dlho. Zamiloval som si ho ešte ako asistent trénera v Partizane Belehrad. Mal som možnosť vidieť odvetný zápas proti Steaue Bukurešť."

"Prvý vyhral rumunský tím 2:0, ale po dvadsiatich minútach odvety viedol Trenčín o dva góly. Očaril ma celkový herný prejav mužstva. Bol som prekvapený, aké odvážne a tvrdo pracujúce mužstvo som videl. Odvtedy som začal sledovať hráčov AS," prezradil Stolica.

"Viem, že klub má v posledných rokoch ťažkosti. So situáciou som plne oboznámený. Teším ma, že som dostal možnosť priniesť do klubu novú energiu. Je to pre mňa výzva," povedal nový tréner AS pre klubový web.

Ako bývalý futbalista má na konte viac ako 250 vystúpení v rôznych súťažiach, v ktorých strelil 74 gólov. V sezóne 2001/2002 sa stal s 19 gólmi najlepším strelcom srbskej ligy. Tri roky pôsobil v najvyššej belgickej lige. V dresoch Sint-Truidense VV a RAEC Mons strelil celkovo 20 gólov.