Zlín nezvládol záver FORTUNA:LIGY a vypadol. Baráž si zahrajú České Budějovice a Karviná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín nezvládol záver FORTUNA:LIGY a vypadol. Baráž si zahrajú České Budějovice a Karviná

Zlín nestačil na Jablonec a vypadáva z prvej ligy.
Zlín nestačil na Jablonec a vypadáva z prvej ligy.Profimedia
Zlín prehral v 5. kole skupiny FORTUNA:LIGY o udržanie sa s Jabloncom 0:1 a v tabuľke skončil na poslednom mieste, takže v budúcej sezóne bude hrať druhú najvyššiu domácu súťaž. Na záchranu nestačilo ani angažovanie trénera Bronislava Červenku (48), po ktorom sa klub vyšplhal zo zóny zostupu. O budúcnosti zatiaľ nemajú jasno ani tímy Českých Budějovíc a Karvinej, ktoré budú hrať baráž. Dynamo čaká náročný súboj s Táborskom, Slezania sa stretnú s Vyškovom. Hradec Králové bude po výhre 2:0 nad Teplicami bojovať o Konferenčnú ligu.

Hradec Králové - Teplice 2:0

/prvý zápas 1:0 - postupuje Hradec Králové/

/L. Čmelík a S. Dancák odohrali celý zápas - R. Ludha odchytal celý zápas, R. Čerepkai hral od 61. minúty, S. Bednár hral od 76. minúty/

Teplice doháňali manko z prvého súboja, no nakoniec v sumáre dvojzápasu prehrali s Hradcom Králové 0:3. Domáci Václav Pilař strelil oba góly - prvý z hry, druhý z penalty. Hradec sa pobije o Konferenčnú ligu, súpera sa dozvie v nedeľu krátko pred 18. hodinou. Bude ním niekto z trojice Mladá Boleslav/Ostrava/Slovácko.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Bohemians - Pardubice 0:1

/E. Prekop odohral celý zápas a dostal žltú kartu - V. Budinský odchytal celý zápas/

Slovenský gólman v službách Pardubíc Viktor Budinský dostal v novom roku iba tretiu šancu zachytať si v najvyššej súťaži, navyše prvý raz od 2. marca.

Hostia proti pražskému Bohemiansu vyhrali gólom Kryštofa Daněka, domáci na bránu vyslali len dve strely a navyše v záverečnej štvrťhodine hrali v desiatich. Niekoľko sekúnd pred koncom videl žltú kartu za nešportové chovanie druhý Slovák v akcii Erik Prekop. 

Jablonec - Zlín 1:0

/S. Nebyla hral do 80. minúty, D. Hollý hral od 60. minúty a dostal žltú kartu  - M. Rakovan bol na lavičke/

Zlín potreboval vyhrať, aby si udržal nádej na záchranu skrz baráž, ale to sa nestalo a po deviatich rokoch vypadáva do druhej ligy. O osude súboja rozhodol v nadstavenom čase prvého dejstva Matouš Krulich. Zlínčania zaostali za barážovou priečkou o dva body, zatiaľ čo Jablonec vyhral skupinu o udržanie so 41 bodmi a obsadil konečné 11. miesto v sezóne.

Konečná tabuľka skupiny o udržanie sa.
Konečná tabuľka skupiny o udržanie sa.Flashscore

Karviná - České Budějovice 1:0

/R. Mikuš hral celý zápas a asistoval na gól, M. Regáli hral od 86. minúty, D. Krčík bol na lavičke - D. Šípoš odchytal celý zápas, M. Králik hral celý zápas, M. Madleňák a V. Sliacky boli na lavičke/

O tom, že po 35 zápasoch finišuje na 14. mieste Karviná a o jednu priečku nižšie České Budějovice, rozhodol gól Lukáša Budinského po asistencii Rajmunda Mikuša z 30. minúty. Oba celky vedeli, že pokiaľ Zlín nezvíťazí, nemusia ani bodovať.

Dávid Šípoš v bráne hostí chytil šesť streleckých pokusov, v baráži bude so spoluhráčmi čeliť Vyškovu. Karvinú, na druhej strane, čaká bitka s Táborskom.