Barcelona prichádza o svoju stenu. Ter Stegen putuje na operáciu chrbta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona prichádza o svoju stenu. Ter Stegen putuje na operáciu chrbta

Ter Stegen s reprezentáciou Nemecka. Práve zo zrazu z národného tímu si priviezol zranenie chrbta.
Ter Stegen s reprezentáciou Nemecka. Práve zo zrazu z národného tímu si priviezol zranenie chrbta.AFP
Nemecký brankár ukončuje konzervatívnu liečbu. Operáciu podstúpi v priebehu aktuálneho týždňa. Cieľ jednotky katalánskeho veľkoklubu je jasný - byť pripravený v osemfinále Ligy majstrov.

Brankár a zároveň kapitán Barcelony Marc-André ter Stegen môže byť mimo hry až do februára. Tridsaťjedenročný strážca svätyne sa rozhodol prerušiť konzervatívnu liečbu (ktorou sa zotavoval z bolesti v dolnej časti chrbta) a dať na odporúčanie lekárov v rámci operačného zákroku.

Podľa lekárskej správy "Blaugranas" sa Nemec podrobí operácii ešte tento týždeň. Ďalšie lekárske stanovisko bude vydané po jej absolvovaní.

Ter Stegen napokon vypočul lekárov a odborníkov, ktorí mu odporučili operáciu, aby sa v budúcnosti vyhol ďalším problémom s chrbticou. Na Ter Stegenovo miesto nastúpi Iñaki Peña, brankár, ktorý sa začína rozvíjať ako nádejný člen La Masie. Svoj talent a zodpovednosť ukázal v predošlých dueloch, v ktorých dostal od trénera Xaviho príležitosť. Proti Atléticu Madrid to bol práve 24-ročný odchovanec, ktorý nepustil za svoj chrbát ani jednu strelu hostí.

Marc-André ter Stegen utrpel zranenie chrbta 17. novembra počas medzinárodnej prestávky v národnom tíme. Pretrvávajúce bolesti ho zastavili nielen z nasledujúceho dvojzápasu reprezentácie, ale tiež troch posledných vystúpení Barcelony.