Barcelona prišla o body, doma zachraňovala remízu s predposlednou Granadou. Sevilla víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona prišla o body, doma zachraňovala remízu s predposlednou Granadou. Sevilla víťazne
Aktualizované
Sevilla doma zdolala Atlético a pripísala si tri cenné body.
Sevilla doma zdolala Atlético a pripísala si tri cenné body.Profimedia
Futbalisti Sevilly vyhrali v nedeľnom zápase 24. kola španielskej La Ligy nad Atléticom Madrid tesne 1:0. Malorka doma zdolala Rayo Vallecano. Barcelona doma iba remizovala s predposlednou Granadou.

Getafe - Celta Vigo 3:2

Getafe tesne pred prestávkou strelilo dva góly v krátkom slede, presadil sa Borja Mayoral, pre ktorého to bol už 15. zásah v sezóne a nachádza sa na druhom mieste tabuľky strelcov za Bellinghamom, pridal sa Jaime Mata. Jorgen Strand Larsen však znížil a Thiago Allende v druhom stretnutí za Celtu vsietil premiérový gól v La Lige. Nakoniec tri body ostali doma, keďže počas nadstavenia druhým zásahom v stretnutí rozhodol Mata. Ten sa presadil dvakrát celkovo piaty raz v kariére, v druhom prípade sa mu to podarilo proti mužstvu z Viga. Madridský tím si upevnil desiate miesto a na pohárové priečky stráca iba päť bodov. Celta je až sedemnásta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

RCD Malorka - Rayo Vallecano 2:1

V zostave Malorky chýbal pre zranenie kolena slovenský obranca Martin Valjent, jeho krajan Dominik Greif kryl na striedačke chrbát brankárskej jednotke domácich Rajkovičovi. Domáci viedli po zásahu Sáncheza, na ktorý reagoval García. Ten má na konte šesť ligových zásahov a už len jeden potrebuje, aby vyrovnal svoj najlepší zápis z ročníka 2021/22. Rozhodnutie ale v závere priniesol Muriqi. Kosovský útočník skóroval v každom z úvodných štyroch kôl sezóny, potom sa odmlčal a navyše dva mesiace nehral pre zranenie. Trafil sa tak po viac ako štyroch mesiacoch. Malorka poskočila na šestnáste miesto tabuľky, kde má iba o bod menej ako štrnáste Rayo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Atlético Madrid 1:0

Útočník Isaac Romero ukazuje, že povolať ho z béčka do prvého tímu bol skvelý krok, pretože vo svojom siedmom zápase za Sevillu strelil už piaty gól. Domáci si výrazne pomohli v boji o záchranu, pretože na pätnástej priečke majú už šesťbodový náskok nad zónou zostupu. Atlético ostáva štvrté s trinásťbodovou stratou na vedúci Real Madrid. Hostia navyše prišli o zraneného Moratu a v pondelkovej dohrávke sa na nich môže dotiahnuť piate Bilbao.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Barcelona - Granada 3:3

Barcelona bola doma proti predposlednému tímu tabuľky jasným favoritom, ale stretnutie si poriadne skomplikovala. Skóre síce otvoril Yamal, avšak následne hostia vyrovnali zásluhou obrancu Sáncheza, ktorý sa trafil už tretí raz v sezóne. Asistoval mu Pellistri hosťujúci z Manchestru United a práve tento hráč po zmene strán otočil skóre. Bol to jeho prvý gól na európskej scéne od príchodu z uruguajského Peňarolu v roku 2020.

Vo veku 22 rokov a 53 dní je najmladším hráčom s bilanciou 1+1 na pôde Barcelony od roku 2000, keď to dokázal Samuel Eto'o (19 rokov a 30 dní). Nasledovala veľmi zaujímavá sekvencia, nakoľko Lewandowski rýchlo vyrovnal, no rovnako tri minúty trvalo, kým vedenie Granade vrátil kapitán Miquel, ktorý do svojich 12 rokov hrával v akadémii La Másia.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Granada mohla reálne pomýšľať na tri body z pôdy Barcelony, avšak prekvapenie nedopustil druhým zásahom v stretnutí Lamine Yamal. Šestnásťročný mladík sa presadil tretí raz v sezóne. V histórii La Ligy neskóroval pred dovŕšením 17 rokov viackrát nikto iný. Dva zásahy majú na konte Fati a Muniain.

Barcelone sa vrátila do hry brankárska jednotka ter Stegen. "Blaugranas" inkasovali z posledných 15 striel, ktoré smerovali na jej bránu až 11 gólov. Granada ich vyslala päť. Domáci majú na treťom mieste 51 bodov, čo je o tri viac ako štvrté Atlético, ale o desať menej, než vedúci Real Madrid. Granada ostáva s trinástimi bodmi predposledná. Xavi aj vo štvrtom zápase s Granadou iba remizoval.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore