Biely balet sa musí zaobísť bez ďalšej hviezdy. Viníciusa čaká dlhšia pauza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Biely balet sa musí zaobísť bez ďalšej hviezdy. Viníciusa čaká dlhšia pauza

Vinícius na snímke v Balaídose proti Aidoovi, chvíľu pred zranením.
Vinícius na snímke v Balaídose proti Aidoovi, chvíľu pred zranením. AFP
Real Madrid sa obával vážneho zranenia Viníciusa (23) a pôvodné predpovede sa naplnili. Testy, ktoré absolvoval v pondelok, odhalili nie príliš optimistickú diagnózu. Hráč má podľa informácií z klubu zranený stehenný sval na pravej nohe.

Hoci lekárska správa nešpecifikuje odhadovaný čas rekonvalescencie, všetko nasvedčuje tomu, že pri tomto type zranenia, môže absencia hráča trvať približne šesť týždňov. Ak bude sval reagovať na liečbu podľa predpokladov, Brazílčan by sa na trávniku mohol objaviť začiatkom októbra. Nie je však vylúčený ani variant, že jeho svalstvo, vďaka tréningom, je odolnejšie, čím by sa návrat a liečba urýchlili. 

Je to ešte len tretie zranenie, ktoré Vinícius počas pôsobenia Reale Madrid utrpel. Prvé svalového charakteru. Jeho absencie na ihrisku sú minimálne. 

Vinícius bol v minulom ročníku kľúčovým hráčom tímu
Vinícius bol v minulom ročníku kľúčovým hráčom tímuFlashscore

Minuloročný vicemajster prežíva poriadny lazaret. Rýchlonohý krídelník sa pripojil k už tak nabitej skupine hráčov, v ktorej sú Ceballos, Güler, Mendy, Militao a Courtois, pričom poslední dvaja sú dlhodobo mimo hry s roztrhnutým predným skríženým väzom. Madridčania najbližšie privítajú doma Getafe. Po troch kolách majú plný počet bodov. Inkasovali iba raz. Vinícius sa presadil v jednom prípade.