Bol prvou voľbou Realu Madrid. Všetko prekazil Africky pohár, prezradil Bono

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bol prvou voľbou Realu Madrid. Všetko prekazil Africky pohár, prezradil Bono

Bono zarezáva v Al-Hilal.
Bono zarezáva v Al-Hilal.Profimedia
Yassine Bono (32), ktorý sa pred pár dňami upísal saudskoarabskému klubu Al-Hilal, prezradil rádiu Canal Sur, že všetko bolo takmer inak. Bol totiž na vrchole prestupového zoznamu Realu Madrid.

Bono sa nevyhol, samozrejme, otázke, prečo neskončil nakoniec v "bielom balete". Real Madrid prejavil záujem o služby Maročana po tom, čo si Courtois roztrhol na tréningu predný skrížený väz.

"Povedali mi, že som bol najprv prvou voľbou, ale následne, keď analyzovali situáciu, vyskočil tam Africký pohár. Vynechal by som veľa zápasov, transfer preto nebol možný. Okrem toho mali k dispozícii aj iné možnosti," priblížil tridsaťdvaročný brankár.

Opora marockej reprezentácie a najmä Sevilly nakoniec skončila na Blízkom východe. S najlepšou ponukou prišiel Al-Hilal, v ktorom si zahrá s Brazílčanom Neymarom. Okrem spomínaných klubov boli v hre aj ďalšie.

"Bayern Mníchov ma požiadal, aby som počkal. Vraj pošlú ponuku, ale medzitým sa objavili ďalšie mená, prestupy. Pochopil som, že kluby nechcú utrácať. Je pre ne ťažké urobiť obchod pri 32-ročnom hráčovi ako som ja," zamyslel sa Bono.

V novom celku má za sebou tri zápasy. Dvakrát si udržal čisté konto a v jednom prípade inkasoval tri góly od hráčov Al-Ittihad. Ani v jednom dueli nespoznal príchuť prehry. So Sevillou sa rozlúčil prehrou v Superpohári UEFA proti Manchestru City. Predtým pomohol tímu z Andalúzie k historicky siedmemu triumfu v Európskej lige.

"Minulá sezóna si vyžiadal veľkú daň. Boli tam majstrovstvá sveta, nebolo to vôbec jednoduché. Trpeli sme. Sezónu sme zachránili v Európskej lige. Bolo to obrovské emocionálne vypätie. Aj rodina išla bokom. Potreboval som niečo nové. Vedel to aj klub. Skončil sa cyklus, vo futbale to musíte pochopiť," uzavrel Yassine Bono.