Najlepší v histórii. Griezmann sa osamostatnil na čele kanonierov Atlética

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepší v histórii. Griezmann sa osamostatnil na čele kanonierov Atlética

Griezmann a Atlético = to je životný príbeh.
Griezmann a Atlético = to je životný príbeh. Profimedia
Antoine Griezmann sa so 174 gólmi stal historicky najlepším strelcom Atlética Madrid po tom, čo sa v stredu presadil v semifinále španielskeho Superpohára proti Realu Madrid.

Tridsaťdvaročný francúzsky útočník sa v prvom polčase napätého derby v Rijáde v Saudskej Arábii šikovne vymanil spod defenzívy hráčov Realu a z hranice šestnástky nedal strelou k pravej žrdi brankárovi Kepovi žiadnu šancu. V tej chvíli vyrovnával na 2:2. 

Griezmann sa v decembri v La Lige proti Getafe strelecky dotiahol na Luisa Aragonésa a so 173 zásahmi sa stal najlepším strelcom klubu. Kanonier, ktorého Atlético kúpilo naspäť z Barcelony v roku 2022, odohral za klub 368 zápasov počas dvoch období, keď pôvodne prišiel z Realu Sociedad v 2014.

V roku 2018 vyhral s Francúzskom majstrovstvá sveta, následne ďalší rok odišiel do Barcelony za 120 miliónov eur. V Katalánsku však neprišiel v ideálnom období. Trápil sa klub, trápil sa aj samotný Griezmann, a tak sa po dvoch rokoch vrátil tam, kde mu to svedčí a sedí najviac. Opäť začal obliekal dres "Los Colchoneros". 

V hlavnom meste Španielska sa pod vedením Diega Simeoneho dostal na svoju najlepšiu úroveň a Atlético ho natrvalo získalo iba za 20 miliónov eur. V prebiehajúcej sezóne má v 27 stretnutiach na konte 17 gólov.