Real Madrid otočil skóre a vyhral El Clásico, hrdinom sa stal Bellingham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid otočil skóre a vyhral El Clásico, hrdinom sa stal Bellingham

Aktualizované
Real Madrid vyhral 255. El Clásico.
Real Madrid vyhral 255. El Clásico.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotnom El Clásicu na ihrisku Barcelony 2:1 a aj po 11. kole sú na čele ligovej tabuľky o skóre pred Gironou. Katalánci viedli až do 67. minúty, o triumfe "bieleho baletu" potom dvoma gólmi rozhodol stredopoliar Jude Bellingham (20). "Blaugranas" zaostávajú na treťom mieste o štyri body.

FC Barcelona - Real Madrid 1:2

Domáci tréner Xavi výberom zostavy neprekvapil, pri početnej maródke naďalej nemá k dispozícii hráčov ako Pedri, Roberto alebo de Jong, ale dobrou správou je, že po zranení už boli aspoň na lavičke Lewandowski, Raphinha či Koundé. Prvýkrát zažil atmosféru El Clásica veľmi dobre hrajúci mladík López, ktorý sa ocitol v základnej jedenástke. V tomto stretnutí debutovali i jeho spoluhráči Martínez, Cancelo, Gündoğan a Félix.

Na druhej strane bola najväčšia otázka, kto nastúpi na ľavej strane obrannej línie. Tréner Ancelotti sa rozhodol pre Mendyho. El Clásico si premiérovo zahral brankár Kepa a stredopoliar Bellingham. Prvý raz bol ako kapitán v najväčšom derby pravý obranca Carvajal. Skúsený stopér Nacho síce po červenej karte dostal zníženie trestu z troch stretnutí na dve, ale začal na striedačke, kde znova sedel aj skúsený Modrič.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Stretnutie sa začalo v ideálnom slnečnom počasí na Olympijskom štadióne s očakávaným vysokým držaním lopty Barcelony. Tá sa dostala do vedenia už v šiestej minúte, pretože Tchouameni vypichol loptu smerom na stopérov, no tí zaváhali a aj keď ešte Alaba chcel sklzom zabrániť najhoršiemu, tak loptu Ilkay Gündoğan dostal za neho a zoči-voči Kepovi sa nepomýlil - 1:0. Po štvrťhodine to mohlo byť už o dva góly, ale mladý López opečiatkoval pravú žrď.

Real Madrid sa smerom dopredu začal dostávať až v nejakej 20. minúte. Z diaľky to skúšal obranca Rüdiger, jeho strele nechýbalo veľa. Postupne sa do hry vkradli aj hraničné situácie na úrovni bežných faulov, ale keďže hlavný arbiter pomerme púšťal hru, tak bolo stretnutie čoraz nervóznejšie. Domáci však mali hlavne po hernej stránke prvý polčas plne pod kontrolou.

Druhý odštartovala šanca Rodryga, z mierneho uhlu mieril nad. Mohol ešte prihrávať pred prázdnu časť brány na Viníciusa. Na druhej strane sa blysol Kepa, ktorému najskôr po hlavičke Martíneza druhý raz v stretnutí pomohla žrď a vzápätí vyrazil dorážku Araúja. Zakrátko si Cancelo hodil loptu do šestnástky a spred päťky prestrelil brvno.

Aktuálny pohľad na čelo tabuľky La Ligy.
Aktuálny pohľad na čelo tabuľky La Ligy.Flashscore

Realu ofenzívna hra nefungovala podľa predstáv, a tak skúsil Tchouameni strelu z diaľky. Ter Stegen si musel pripísať prvý významnejší zákrok. V 68. minúte však bolo vyrovnané, pretože Jude Bellingham napriahol z diaľky a trafil nádherne do ľavého horného rohu - 1:1. Angličan vsietil svoj deviaty ligový gól tohto ročníka. To už boli na ihrisku aj Lewandowski či Modrič. Na záverečné minúty prišiel do hry Lamine Yamal a stal sa najmladším hráčom, ktorý bol súčasťou El Clásica.

Už keď sa zdalo, že stretnutie sa skončí nerozhodne, prihrávka sprava bola Modričom predĺžená do malého vápna a nepokrytý Bellingham sa stal hrdinom 255. El Clásica - 1:2. Real Madrid sa po výhre vrátil na prvé miesto tabuľky, Barcelona je tretia. 

Bellingham skóroval pri debutoch v La Lige, Lige majstrov a aj El Clásicu. Doteraz jeho najgólovejšia ligová sezóna bola na hranici deviatich zásahov, už teraz ich má desať, čo nikdy za Real Madrid nedosiahol ani Zinedine Zidane, v ktorého šľapajách pokračuje.