Real otočil skóre a vrátil sa na čelo tabuľky, Barcelona v prestrelke podľahla Villarrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real otočil skóre a vrátil sa na čelo tabuľky, Barcelona v prestrelke podľahla Villarrealu
Aktualizované
Real získal tri body.
Real získal tri body.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v zápase 21. kola španielskej La Ligy na pôde UD Las Palmas a vrátili sa na prvé miesto tabuľky, kde majú o dva body viac ako Girona. Barcelona v prestrelke podľahla Villarrealu 3:5.

Real Sociedad - Rayo Vallecano 0:0

Aj druhý vzájomný zápas týchto súperov počas prebiehajúcej sezóny sa skončil remízou, pričom také niečo sa stalo iba druhý raz v histórii. Domáci nepotvrdili pozíciu favorita, oba tímy mali minimum šancí. Real Sociedad vyhral iba jeden z ostatných šiestich ligových duelov, ale až v štyroch prípadoch remizoval. V tabuľke mu patrí šieste miesto. Rayo Vallecano je s 24 bodmi na trinástej priečke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Las Palmas - Real Madrid 1:2

Hostia nemali k dispozícii Bellinghama, ktorý nútene pauzoval pre päť žltých kariet. Angličan nehral ani v prvom vzájomnom meraní síl, vtedy mu Ancelotti doprial oddych. Real Madrid však bez neho mal problémy s pozorne sformovanou defenzívou tímu z Kanárskych ostrovov. Navyše outsider sa dostal do vedenia krátko po zmene strán.

Záložník Javi Muňoz sa presadil do siete klubu, v ktorom vyrastal, hrával aj za jeho rezervný tím a raz naskočil v áčku. Ku gólu prispel v každom z uplynulých troch duelov. Dva vsietil a na jeden prihrával. Našiel ho Ramírez, pre ktorého to bola tretia asistencia z ostatných štyroch duelov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Vyrovnať dokázal Vinícius, ktorý sa postaral o piaty gól v ostatných štyroch zápasoch, presadil sa aj naposledy proti Almeríi. Asistoval mu Camavinga, ktorý sa priamo na góle pričinil premiérovo od 9. mája 2023 v stretnutí s Manchestrom City. Dvadsať minút pred koncom sa domácim zranil Marvin, kmeňový hráč Realu hosťujúci v Las Palmas.

V závere prišiel do hry aj mladý Arda Güler, zažil svoj debut v La Lige. Hrdinom sa stal iný striedajúci hráč, a to Aurelien Tchouameni, ktorý presnou hlavičkou rozhodol o tom, že všetky body idú do hlavného mesta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Barcelona - Villarreal 3:5

Barcelona spravila v tejto sezóne už osem chýb vedúcich k inkasovanému gólu, z TOP 5 líg je na tom horšie iba Brighton (10). Villarreal živil nádej na tri body, pretože vyhrával už 2:0. Najskôr sa presadil Gerard Moreno, bol to jeho desiaty zásah v tejto ligovej sezóne, a druhý gól pridal Ilias Akhomach, išlo o jeho premiérový v La Lige počas kariéry.

Futbalista s marockým pôvodom pritom posilnil "žltú ponorku" v lete po tom, ako prestúpil práve z tímu "Blaugranas". Barcelona však v druhom polčase v rozmedzí jedenástich minút otočila skóre. Najskôr sa presadil Gündoğan, ktorý prvý raz v drese Barcy mal bilanciu 1+1, pridal sa Pedri a Bailly si vsietil vlastný gól.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Goncalo Guedes ale svojím prvým zásahom od príchodu na hosťovanie z Benficy vyrovnal na 3:3. Hrdinom sa nakoniec stal Alexander Sorloth, ktorý najskôr dvakrát asistoval a nakoniec v deviatej minúte nadstavenia rozhodol o tom, že tri body prekvapivo putujú do Villarrealu.

Počas 112. minúty to ešte poistil Morales. Hostia vyhrali len šiesty raz v sezóne a sú na štrnástej priečke. Barcelona ostáva tretia. Villarreal strelil päť gólov štvrtýkrát od začiatku minulého kalendárneho roka.

Katalánci inkasovali päť alebo viac gólov naposledy 14. augusta 2020 v slávnom zápase proti Bayernu v Lige majstrov, ktorý skončil 2:8. Na domácom štadióne sa im to nestalo od roku 1994, keď sa hral zápas so Zaragozou (4:5).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

RCD Malorca - Real Betis 1:0

Slovenský obranca Martin Valjent nastúpil v základnej zostave Malorky a odohral 58 minút, potom bol vystriedaný. Jeho krajan Dominik Greif sedel iba na lavičke náhradníkov. Domáci prehrali pred vlastnými fanúšikmi po deviatich dueloch, počas ktorých dva razy uspeli a sedemkrát remizovali. Hrdinom Betisu sa stal záložník Sergi Altimira, pre ktorého to bol premiérový zásah na seniorskej úrovni. Sevillský tím poskočil pred Valenciu na siedme miesto, ostrovný celok ostáva pätnásty.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore